Yule Lads

Historien om Yule gutter, som alle andre juleevangeliet, er interessant og har en legende knyttet til den. Slem og rampete skapninger fra Island, de hadde et dårlig rykte for å trakassere de islandske bøndene og tar bort barn i sekker. Tretten i tall, de pleide å spille pranks på barn, forårsaker problemer for uker for husholdningene. De var alver som bildene ble brukt av foreldrene til å skremme sine frekke og rampete barn. Men som tiden og århundrene gikk, besluttet de å forvandle seg til gode samaritaner, ved idolising vennlig utenlandske tall. De nå besøker husene på Island på nettene før jul, og glede de gode mannered barn ved å presentere gaver til dem. Tilpasse kostymer av Julenissen, har de også forvandlet seg til morsomme skapninger som besitter karakter og sjel av barna. Les videre for å vite mer om den onde-slått-god Yule gutter, deres historie og tradisjon.

The Story Of Yule Lads
Historien om Yule gutter kan dateres tilbake til det 16. århundre Island da de ble født som barn Gryla, en engstelig dame, som var beryktet for å ta bort slemme barn og Leppaluoi, en super naturlig vesen, som bor i fjellene. Per folk lore, Yule gutter er 13 i antall og sette slem og egensindig barn i sekker. De er ofte ledsaget av Yule katt, en overdimensjonert katten, som jager og spiser barna som får nye klær til jul. Yule gutter er rampete og slem pranksters som pleide å irritere bøndene og stjele fra sine hus. Hver og en av dem har en beskrivelse knyttet til deres navn, basert på den typen irriterende aktiviteter der de hengir.

Modern Yule Lads
I moderne tid, har Yule gutter forvandlet seg til moderne islandsk tilpasning av Julenissen. De presenterer gaver til snille barn på nettene før jul. På noen steder er de avbildet som iført de samme kostymer bæres av Santa Claus, mens i andre bærer de sent middelaldersk stil islandske klær.

Yule Lads ‘besøk
Ved det 20. århundre, ble Yule gutter velvillig som er eksplisitt i sine reiser. Fra fjellene der de bor, leder de mot husene på Island på morgenen 12. desember. Deres reise er på en slik måte at de reiser en gutt om dagen, som fortsetter for 13 dager fører til jul. Hver av dem holder seg unna i to uker, strengt som i planen. De starter sin hjemreise på juledag med dem alle på vei tilbake en etter en i samme vei som de kom. Den siste broren går på den tolvte natt etter jul. Under oppholdet glede de barna ved gifting dem med gaver. Gode ​​og lydige barn, som forlater sine sko på sine vinduer om natten, finne en liten gave i morgen, mens de dårlige få en gammel potet i stedet. Dermed er gode islandske barn begavet 13 presenterer selv før jul.

Historien om Yule gutter er interessant. Sin transformasjon fra gjennomsnittlig tegn til glade og deling skapninger er så søt som det er inspirerende.

Victorian juledekorasjon
Santa Party Game
Julen julestrømpa
Tio de Nadal
Olentzero
Christmas Wedding antrekk
Ded Moroz
Gamle julefeiringen
Juletradisjoner
Julekrybber
Kunstig Christmas Wreath

Leave a Reply