Yule Goat

Historien om Yule geit kan spores tilbake til oldtidens hedenske vinter festival når geiter ble brent av Thor, den norrøne guden. Tradisjonene knyttet til Yule geit har kommet en lang vei når sin rolle endres med endringen av århundrer. Ved første, vitne historie Yule geit som en besøkende til å sjekke om julefeiringen er over og da, som noen som skremte barn og krevde gaver. Det 19. århundre vitne Yule geit som giver av gaver skjønt i Santa tok opp denne rolle og ansvar i det 20. århundre. Skikker og tradisjoner vedrørende Yule geit er mange og forskjellige gjennom hele verden. Mens noen svenske byer fortsatt oppføre store statuer av Yule geit, noen skandinaviske byene brenne disse Yule geiter for å minnes drapet på geiter. Les videre for å vite mer om historien om Yule geit, mytene, tradisjoner og skikker knyttet til den.

The Story Of Yule Goat
Historien om Yule geit er om den norrøne guden Thor som chariot ble trukket av to geiter. Han drepte geitene hans i løpet av vinteren hedenske festivalen av Yule og matet dem til de andre gudene. Neste morgen, følte han angrer for å ha drept geiter og oppstandne dem ved hjelp av sin hammer.

En skandinavisk Custom
En skikk som er datert tilbake til førkristne dager, merket Yule geit begynnelsen av kristendommen i Nord-Europa. Oppfattet som en usynlig skapning i Skandinavia, besøker byene like før jula for å sikre at alle forberedelser er i orden eller er over. Her, folk også spille pranks ved å holde Yule geiter i huset til en nabo, uten deres varsel, som er nødvendig for å bli kvitt geita på samme måte. Skandinaver hadde også en skikk Yule geit krevende gaver fra folk i stedet for å presentere gaver. Dette var akkurat det motsatte av det fint bilde av Santa som en gave giver. Men, var vitne til det 19. århundre en rolle skift for Yule geiter som de ble da giver av gaver.

Yule Goat I Finland
I de første dagene, så Finland mennesker Yule geit som en stygg skapning som skremte barna. Her var det også en tilpasset av en mann fra hver familie, kle seg som en Yule geit. Ved det 20. århundre, ble jobben sin overtatt av Santa, selv om han fortsatt er kjent under navnet “Yule geit” i Finland. Imidlertid har skikken med mannen kle seg som geit forsvant fra Finland.

Yule Goat I Sverige
Svensker praktiserer Thor historien ved å ha to skuespillere kle seg ut som Thor og en kamerat gud og en tredje skuespiller kledd opp som geita som ble slaktet. En sang spilles i bakgrunnen og geit er oppstanden på slutten av sangen.

Moderne Yule Goat
En universell giver av gaver, har Yule geit jobben blitt overtatt av Santa som rir på Yule geiter. Populært sett på som en kristen dekorasjon laget av halm, er store versjoner av Yule geit reist av mange svenske byer i julen. Det sies at i Skandinavia, disse reist Yule geiter brent for å minnes drapet på geiter i den gamle perioden.

Artikkelen ovenfor delves i detaljer om Yule geit og tilhørende tradisjon å opplyse deg om denne julen figur og myter og tradisjoner knyttet til det.

Christmas In Sør-Amerika
Julegaver for små jenter
The Legend Of Stork
Julen Bell Oppskrift
Julen Cruise
Jul i Brasil
Juletre Storage
Jul i Grønland
Julesanger
Anastasia Of Sirmium
Christmas Toys for Girls

Leave a Reply