Yamal Iri

Myter og tradisjoner forbundet med julen er utallige. Det blir mer interessant når disse mytene variere med hvert land eller region. En slik myte er Yamal Iri. Det er en lokal tilpasning av Santa igangsatt i Yamal-halvøya i Russland. Da de besluttet å ha en Santa på egenhånd, kom turistorganisasjoner i Jamalo-Nenets Autonome Okrug frem med en karakter basert på kunstverkene til barn. De støttet den med en legende av Terlei, som er folkehelt tilhører den nordlige regionen i Russland. A Good Samaritan og en omfattende reisende, gjør Yamal Iri ritualer for å gjøre folks medlemmer av Northern brorskap. Kommer med en trommel som driver bort onde ånder, sprer Yamal Iri også positiv energi og glede til mennesker som omgir ham. Les videre for å vite mer om historien om Yamal Iri og mytene knyttet til den.

The Story Of Yamal Iri

Origin Of Yamal Iri
Yamal Iri er en julegave relatert karakter popularisert i 1997, av turistorganisasjoner i Jamalo-Nenets Autonome Okrug (Yamal-halvøya) i Russland. Han er også kjent som bestefar til Yamal og er den lokale tilpasningen av Julenissen. Betraktet som tilsvarer Ded Moroz og Santa er Yamal en den billedlig fremstilling basert på kunstverk av barn.

Myth of Terlei
Legenden som støtter Yamal Iri hovedsakelig basert på skikker og tradisjoner av mennesker i Nord-Russland. De tilpasset sin historie på grunnlag av en myte av en lokal helt, Terlei som regnes som legemliggjørelsen av alle de positive egenskapene til folk som tilhører den nordlige regionen i Russland.

Yamal Iri, The Traveller
Yamal Iri fungerer gjennom hele året og er en omfattende reisende. Han hjelper folk å gjøre ting riktig og gjør turist ritualer foran Arctic Circle stele i Salekhard å gjøre dem en del av Nord-brorskap. Han kjoler i den konvensjonelle folk stil nordlige delen, og kommer med en stab, dekket av runer.

Yamal Iri Magic Drum
Yamal Iri besitter en runebomme som er laget av tre og huden av rein, som vanligvis er skikken i gamle Nenets teknologi. Pinner av trommelen er laget av bjørk og er pakket med pels av reinen som brukes av Yamal Iri å gjøre sin tromme. Lyden av trommelen er slik at den kjører bort onde ånder, utslipp lykke og positiv energi og sprer glede. Yamal Iri er også sies å være beskjeden, trygg og klar.

Historien om Yamal Iri er et interessant stykke i Annals of christmas myter. Hans uvanlige navn, komme opp og legenden instils nysgjerrighet i mennesker over hele verden.

Christmas pudding
Romantiske fine julegaver
Christmas håndverk
Julen Wedding Party favoriserer
Christmas In Irland
Christmas In Africa
Moderne juledekorasjon
Father Christmas
Jul i Tsjekkia
Christmas Toys for Girls
Christmas Wedding Mat

Leave a Reply