The Christmas Goat

Den Gävlebocken er en kolossal versjon av en tradisjonell svensk Yule Goat. Den ligger ved Slottstorget (slottsplassen) i sentrale Gävle, Sverige. Hvert år sponser en lokal forening, kjent som Sør Merchants, bygging av det gigantiske Geit. Laget av halm, er dette gigantiske geit reist på den første dagen av advent, avhengig av kalenderåret. Dessuten er en annen lignende skikkelse reist av en gruppe studenter fra Natural Science Club of School of Vasa. Selv om Gävlebocken, bygget av Natural Science Club, holder verdensrekorden for største Yule Goat, har geitene i de sørlige Merchants alltid trukket mer oppmerksomhet og popularitet. Siden ereksjon, har det vært en stor kamp mellom de som ønsker brenne det ned og andre som ønsker å holde det trygt. Her er en detaljert redegjørelse for Gävle geit.

The Christmas Goat

Raske fakta

Total vekt: 3,6 tonn
Lengde: 7 meter
Withers Høyde: 7,6 meter
Høyde (horn): 13 meter
Røde bånd brukes: 79,5 meter
Lamper i Horns: 32, 16 i hver av dem
Legs: 2 meter (diameter)

The History Of Gävlebocken
Den nysgjerrige historie Gävlebocken starter i 1966. En annonse konsulent, Stig Gavlen, foreslo bygging av en gigantisk versjon av den tradisjonelle svenske julen Yule geit laget av halm. Hensikten var å lokke så mange kunder som mulig til butikker og restauranter i den sørlige delen av sentrum. I sin første året ble geit designet av Gavlen bror, Jørgen Gavlen, som da var sjef for Gävle brannvesenet. Brannvesenet ble tildelt hele byggearbeidet og reist bukken hvert år 1966-1970 og deretter 1986-2002. Den 13 meter høye og 7 meter lang geit, veier tre tonn, var klar på 2. desember. Men på slaget midnatt på nyttårsaften, ble bukken satt i brann. Gjerningsmannen ble dømt med anklager om hærverk. Siden den gang har Gävlebocken blitt brent ned 24 ganger.

Innvielsen
Innvielses festligheter av Gävle geit holdes hvert år på advent, på slottsplassen i Gävle. Festlighetene er merket for ekstravaganse deres, med alle slags forestillinger og fyrverkeri, og feiringen lokker mange besøkende hvert år fra hele Sverige. Jula 2006 var spesiell i historien Gävle geit som det markerte sitt 40-års jubileum. For å feire den spesielle anledningen, ble store festligheter organisert i byen i ære av geit den 3. desember. På denne dagen, avslørte Goat komiteen at bukken var nå brannsikret med fiber Protector Fireproof og sette den i brann hvert år var ikke mulig nå.

Men ofte målrettet av vandaler har Gävlebocken vært et populært struktur i Sverige og har også vært en svært populær turistattraksjon i Sverige.

Baby Jesus Theft
The Christmas Goat
Yamal Iri
Easy Julen Recipes For Kids
Christmas In Canada
Christmas Shopping For mamma
Christmas In Ungarn
Julen Wedding Flowers
Julemanden
Julen Yard Dekorasjoner
Julen leker for tenåringer

Leave a Reply