Saint Wenceslaus I, Duke Of Bohemia

Skytshelgen for Bøhmen, Saint Wenceslaus I, var ikke bare en æret helgen, men også en martyr som døde for å være en ekte kristen. Stigende til tronen på et svært tidlig alder, han ble snart en av de mest effektive herskere, som arbeider for den religiøse og pedagogiske myndiggjøring av sitt folk. Ved å bygge kirker og oppmuntrende misjonærer, hevdet han et sterkt forhold til resten av den kristne verden, som på en måte, førte til hans død i hendene på sin egen bror, som var mot hans pro-kristne politikk. Hans godhet ble anerkjent av resten av verden da han ble hedret som en martyr og helgen, lenge etter hans død. Han er nå regnet som skytshelgen for Bøhmen og festen for Saint Wenceslaus feires 28. september som er et vitnesbyrd om hans storhet. Les på å vite mer om Saint Wenceslaus I, Duke Of Bohemia og sin vei til saintliness.

Saint Wenceslaus

Barndom
Hertugen av Böhmen, ble Wenceslas født i 907 e.Kr. som sønn av hertug Wratislaw. Utdannet ved hans bestemor, Saint Ludmilla, ble Wenceslas undervist av sann kristen tro, og dermed vokse opp som en hengiven kristen. Etter drapet på sin far, Drahomira, grep moren kraften og passerte en rekke impeaching lover. Men Wenceslas snart grep makten i interesse av folket og riket. Dette gjorde sin mor støtter sin bror, Boleslav, og de sammen alliert mot ham og kristne.

Effektiv Linjal And Death
Wenceslas var kjent for sin tapperhet og piousness, hans evne til å nå til den vanlige mann og hans overmot i ledende forfra når riket sto i fare. Han var lojal mot presteskapet menn, jobbet for det pedagogiske og religiøse myndiggjøring av mennesker og vedlikeholdes hyppig kontakt med resten av den kristne verden. Han oppfordret også misjonærer og bygde kirker. Dessverre, konspirerte skjebne og hans egen bror mot ham, og han ble tvunget til å overgi seg når den tyske kongen, Heinrich jeg angrep Böhmen. Dette nederlaget, sammen med sine pro-kristne politikk, hans bror og noen adelsmenn å connive mot ham. I 935 e.Kr., den 28. september, ble han drept av en gruppe riddere, under ledelse av sin bror.

Festdag Saint Wenceslas
Kort tid etter hans død, ble han erklært martyr og ble hyllet som en helgen. Det ble meldt om mirakler fra graven hans og hans levninger ble flyttet til en kirke i St. Vitus i Praha som senere omgjort til et pilegrimsmål. Hans fest feires den 28. september, siden 985, i Böhmen.

Bohemia skytshelgen
De neste tretti år etter hans død vitne Saint Wenceslas bli Bohemia skytshelgen. The Crown of Wenceslas ble betraktet som et symbol på tsjekkisk nasjonalisme og uavhengighet og de også gravert hans bilde på myntene. Slottet Karlstein har fortsatt sine malerier som understreker hans nasjonale og religiøse betydning.

Saint Wenceslas er et eksempel på sann tro og hans offer bekrefter det faktum at menn, drevet av lidenskap, kan nå utrolig herlighet som trosser døden.

Julegave Bringers
Jul i Hellas
Jul i Romania
Siste liten-Juleundersøkelse
Grinch
Father Christmas
Christmas Shopping For Husband
Julefeiringen
Christmas Songs For Kids
Christmas Parade
Christmas Shopping For Kids

Leave a Reply