Pere Fouettard

Le Pere Fouettard, noe som betyr at pisking Far i fransk, er et tegn på at første oppsto i Øst-Frankrike, i det 12. århundre. Gjennom årene, kom dette tegnet til å bli kjent av mange navn i forskjellige land. Ifølge legenden var han en ond og illevarslende tall som fulgte St. Nicholas, mens besøke hjemmene til barna. I motsetning til St. Nicholas, som presenterer gode barn med godbiter og gaver, Pere Fouettard, er den straffende Santa, som enten gir klumper av kull eller spanks de uskikkelige barn. Hans truende utseende kombinert med hans dårlig karakter, skremmer barn og hindrer dem fra å gjøre dårlige ting. Det er også antatt at Pere Fouettard forteller St. Nicholas, som barn misbehaved i løpet av året, og dermed er de fratatt godbit. Noen sier at kutt han ut tunger av barn som er fanget liggende. Rull nedover for å vite mer.

Opprinnelsen
Mens opprinnelsen Pere Fouettard er fortalt i flere versjoner, den mest populære historien, gjelder for året 1150. I denne versjonen, var Pere Fouettard en inn-keeper / slakter, som kidnappet og myrdet tre barn, som gikk tapt, og kunne ikke finne veien hjem. En noe reformert versjon hevder at de tre barn, alle gutter, ble bestått av inn-keeper hus mens de var på vei til en religiøs internatskole. På innser at barna var rik inn-keeper og hans kone, kidnappet de tre barna og myrdet dem. Flere typer tortur, alle uhyggelig, er kjent for å ha blitt påført barna ved inn-keeper og hans kone, som ble satt på rane dem. En uhyggelig versjon forteller at den grusomme inn-keeper, og hans kone, lokket barna, dopet dem ved å tilby vin, Slit strupen, hakket dem i biter og tilberedt dem i en lapskaus. En annen konto sier at barna var hakket, saltet og stuet bort i en salting badekar, for å bli spist senere. St. Nicholas, på å oppdage disse fæle forbrytelser, mirakuløst oppstandne barna og returnerte dem til sine familier. St. Nicholas da tvunget inn-keeper til oppreisning for sine forbrytelser. Inn-keeper, etter omvende for sine synder, ble Le Pere Fouettard, som lovet å følge St. Nicholas som sin partner for alltid. Siden da, følger Pere Fouettard St. Nicholas den 6. desember, ellers kjent som St. Nicholas ‘Day, på hans besøk til hjemmene til barna. Mens St. Nicholas presenterer lydige barn med gaver og behandler, pisker Pere Fouettard de udisiplinerte seg.

Utseende
Pere Fouettard er portrettert som en mann med en skummel ansikt, bustete rotete hår og langt, hvitt skjegg. Han er ofte beskrevet som kledd i mørke klær, dekket av sot, iført en scruffy lue og spent sko. I noen land er Pere Fouettard avbildet som en mann iført en svart kappe, mens St. Nicholas bærer røde kapper. Han bærer en pisk eller en stor pinne å piske de slemme barn. Noen sier, han selv bærer en flettet ryggsekk å bære uskikkelige barn unna.

Alternative navn

Personlig julestrømper
Julehandel for pappa
Christmas In Sørøst-Asia
Julen setninger
Making Christmas Wreath
Hjemmelaget julepynt
Christmas Vacation
Julen Wreath Design
Julegaver til kjæresten
Julen Hangings
Jul i Mexico

Leave a Reply