Noel Baba

Den elskede symbol på julen har lenge vært den tradisjonelle julenissen figur. I mange land skjønt, har det vært variasjoner og ulike versjoner av denne populære julen symbol som Pere Noel, Kris Kringle og Noel Baba. Selv om alle disse tallene er ideelt sett på som ligger i Nordpolen, har det vært ulike overveielser over hvor de faktisk stammer fra. Noel Baba, en populær tyrkisk symbol på en gave-giver, er uvanlig i forbindelse med nyttårsaften og mindre med julen. Selv om idealet om en gave-giver ble importert fra Vesten, den tyrkiske peculiarly smeltet det med kulturer av en tradisjonell nyttårsaften, og denne populære symbolet har blitt assosiert med 31. desember, i stedet juledag, siden den gang. Men avvikende det kan høres, tyrkere tjener stekt kalkun, vin og lys opp juletrær, holde gaver under en furu og motta gaver fra lyst kledd ‘Noel Baba “på den siste dagen i året.

Noel Baba Oyunlari

History Of Noel Baba
Historien om Noel Baba Oyunlari dateres tilbake til 245 e.Kr. i byen Patara. Synonymt med Father Christmas, denne populære figuren tilsynelatende levde av den solfylte kysten av Middelhavet, nå kjent som Tyrkia. Historien nevner at Noel Baba far døde veldig ung og etterlot seg en stor formue for den lille gutten. Noel Baba, innser sitt ansvar og arven etterlatt av sin far, begynte å donere alle sine formuer blant den fattige og undertrykte, særlig barn.

Gjennom hele sitt liv, ble Noel Baba kjent for sin uselviske gjerninger, og han ble senere merket biskopen av Myra. Det var her han mirakuløst oppstandne tre gutter fra de døde, lagret drukning sjømenn og til slutt gikk videre til å bli en skytshelgen knyttet til barn. På denne tiden, legenden om julenissen til slutt begynte å ta på, og historien om Noel Baba senere gikk på å fusjonere med at av Santa Claus. En annen historie begynte å utvikle det en adelsmann, som hadde tre døtre, ikke hadde råd til å få dem gift med rike husholdninger fordi han ikke hadde penger å gi som medgift. En spesiell kveld, er Noel Baba sies å ha kastet en sekk med gull gjennom vinduet på adelsmann hus som bidro til å få minst ett av hans datter er gift. Dermed kom Noel Baba å bli kjent som et symbol på velvilje, harmoni, brorskap og fred og gikk på å bli den tradisjonelle, men likevel moderne gave-giver på Eve of nyttår i Tyrkia.

Popularitet Of Noel Baba
Populariteten av Noel Baba vokste da arven av Santa Claus begynte å utvikle og conceptualize i ulike deler av verden. Siden da har det vært utallige filmer, sanger og bøker om Noel Baba, som nå er ensbetydende med ferie ånd i Tyrkia. Sammen med en populær film som heter “Noel Baba ‘, har pedagogiske sentre og kafeer også blitt oppkalt etter denne populære julen symbol.

Tusenvis av pilegrimer valfarter til antatt fødestedet Saint Nicholas i moderne Demre (tidligere kjent som Myra) å vite mer om legenden bak Noel Baba og hans tjenester mot menneskeheten, spesielt barn. Selv Noel Baba feires med pomp rundt nyttårsaften, er han fortsatt aktet og sett på som den generøse Saint som har bidratt og endret livet til mange penurious barn og endret skjebnen til menneskeheten.

Julen bøker for barn
Siste liten-Juleundersøkelse
Snowman
Christmas Tree
Christmas In Irland
Christmas In Argentina
Juledekorasjoner
Christmas In Russland
Juledekorasjoner Theme
Jack Frost
Julegave kurver

Leave a Reply