Mikulas

Som de fleste nasjoner, har Ungarn sin egen Santa Claus som gjør tradisjonelle runder over hele landet i en hest og slede. Han sies å være ledsaget av to hjelpere, en god engel som distribuerer gaver til snille barn, og Krampus, en ond goblin som straffer dårlig og slem barn. Han er veldig lik den vestlige Santa, bortsett fra at han bærer den røde kapper av en biskop, en rød mitra på hodet og bærer en stav i den ene hånden, i stedet for en vanlig Santa Claus kostyme. Den 5. desember kveld, barn henge støvler på vinduet, som en strømpe hang ved peisen på julaften og vente å se hva presenterer de fikk fra Mikulas. Ofte Mikulas forlater boot fylt med godbiter som mandariner, godteri, valnøtter, datoer, epler, sjokolade av Mikulas figurer osv. Les følgende avsnitt for å vite om Mikulas og Mikulas-dagers eller St. Nicholas Day.

Historie
Det er opprinnelig en del av den kristne religion, men den eksakte datoen når Mikulas-dagers tradisjonen startet i Ungarn er ikke kjent. Men skriftlige dokumenter avslører at Saint Nicholas dag feiring datoen går helt tilbake til det 18. århundre. I Ungarn, Mikulas kommer bare på Mikulas-dag, mens på julen, Jezuska er Jesusbarnet selve gave-giver. Tråd med gifting tradisjon, snille barn får alle godbitene som små leker og bøker, mens den dårlige eller uskikkelige barn får støvelen med en djevel-tallet festet, som er å finne faktisk av en Krampus. Siden er ingen barn helt dårlig eller helt bra, de fleste barn ender opp med å få både djevelen-tallet og godbit. I Ungarn, på denne kvelden kan du se tre tall vandre ved gatene representerer Mikulas Nap, Szent Mikulas og krampusz stopper barn og spørre dem om de var gode eller slem i det siste året. De fleste barn sier ja og prøve å imponere Santa ved å resitere et kort dikt da de blir belønnet med godteri godteri eller sjokolade.

Feiring
Ifølge ungarske skikker, er det antatt at St. Mikulas, hver 6. desember, banker på hvert vindu og spør barna om de har vært gode eller dårlige siste året, og belønner dem i henhold til deres atferd. Snille barn får gaver og de dårlige er gitt virgacs (bjørk pinner). Men nå, den 6. desember kl Mikulas parter, liker barn synge Mikulas sanger. Vanligvis kaller en Mikulas figur i partiet alle barn og leser fra den greske Book. Barna får ros for å være god i det siste året og er også minnet om de ikke-så-god forekomster av samme år.

Den Mikulas dagen tradisjonen er basert på historien om en biskop som har røtter i Lilleasia som bodde i det 4. århundre. Mikulas sies å ha utført mange mirakler og har vunnet hjertene til mange mennesker, spesielt barn.

Top Ten julen destinasjoner
Ferie Nosegays
Julen Hangings
Funny julen Poems
Julen Oppskrifter
Julen Advent
Julekrybber
Personlig Juledekorasjoner
Christmas Village Dekor Theme
Rudolph-The Red nosed Reindeer
Snowman

Leave a Reply