Little Christmas

Navnene og hendelser knyttet til en festival som jul er utallige, en slik er Little Christmas. Deriving sitt navn fra den julianske kalenderen, som sier Julen feires den 6. januar, er det allment feiret i Irland for å markere slutten på julefeiringen i landet, spesielt for skolebarn. På denne dagen, irske folk fjerne alle juledekorasjoner fra sine juletrær og steke en kalkun å markere slutten på feiringen. I Irland er dagen også kjent under navnet ‘kvinners Christmas’ som det er den dag kvinner får en pause fra sine huslige plikter og gis gaver av sine ektemenn og barn. I noen land er festivalen kjent under navnet ‘Feast of Epiphany “eller” Gamle Christmas’. For land som Sverige og Norge, faller Little Christmas 13. januar. Les gjennom den neste delen for å vite mer om tradisjoner og skikker knyttet til Little Christmas.

A Christmas Story

Little Christmas I Irland
Little Christmas markerer slutten på tolv dager av julefeiringen i Irland som inkluderer fjerning av dekorasjoner og matlaging av en kalkun. Det er ansett som uheldig å fjerne dekorasjoner før denne datoen. Dagen er også kjent som “kvinner Christmas ‘som det er den dag kvinner er lettet over alle husholdning ansvar og lov til å ta resten. Irske menn tar opp husholdning jobber som kvinner gå ut med sine venner og slektninger for å feire i restauranter og barer. Kvinner ofte blir presentert med gaver av sine ektemenn, brødre og andre mannlige slektninger.

Little Christmas In The Rest Of The World
Little Christmas feires på ‘nyttårsdag’ i Det skotske høylandet der de kaller festen for Epiphany, det ‘Feast of the Kings’. For Transalpine redemptoristene, som bor på Papa Stronsay Island, den tjuefemte dagen i hver måned er “Little Christmas ‘bortsett desember måned når jula naturlig faller på tjuefemte. For folk i land som Sverige og Norge, er Little Christmas dagen da alle dekorasjoner og utsmykningsoppdrag er fjernet fra julen trær og leftover maten er spist. Interessant, feirer de liten Christmas on January 13, tjue dager etter jul. Isle of Man feirer nyttårsdag 1. januar som Little Christmas, og januar 6 som Old juledag, mens skandinaver refererer julaften som Little Christmas.

Feast Of Epiphany I Spania
I Spania er lite julen kjent under navnet ‘Feast of åpenbaring “, og er den dagen da spanske folk utveksler gaver og gull for å minnes dagen da” Tre vise menn “kjøpte gull og andre gaver til Jesusbarnet.

Little Christmas har mange historier og navn knyttet til den og den ovennevnte artikkelen er bare en oppsummering av de ulike interessante tradisjoner som det innebærer.

Julegave Bringers
Christmas Wishes
Julen Wreath Design
Julen Frukt Barer
Julen Oppskrifter
Legend of Drummer Boy
Belsnickel
Tio de Nadal
Juletre Storage
Christmas In Argentina
Juledags morgen

Leave a Reply