Krampus

Hvorfor og når ble i Santa oppnevne en ond julen skikkelse som en av hans hjelpere? Vel, begynner historien om Krampus med historien om Santa Claus seg selv. Det antas at karakteren av Santa Claus er basert på det 4. århundre Bishop, Saint Nicholas. Saint Nicholas var en veldig sjenerøs mann som hjalp de fattige i julen ved å vippe mynter i sine vinduer. I løpet av de siste århundrene, har historien om Saint Nicolas gjennomgått flere endringer og ut av en slik versjon, utviklet den populære mytisk figur av Santa Claus. Som navnet endret, så gjorde de grunnleggende Saint Nicholas Day tradisjoner. Tradisjonen, som spredt over hele Europa, begynte å gjennomgå endringer i ulike regioner, uavhengig av hverandre. I alpelandene, ble Krampus en truende mytisk figur som, reiste med hyggelige og amiable gave-bærer Saint Nicolas, i løpet av jula. Ifølge myten, i julen, brukte Krampus å følge Saint Nicholas å straffe eller skremme uskikkelige barn. Les videre for å vite mer om karakteren av Krampus.

The Evil i Santa

Opprinnelsen
Den mytiske figuren av Krampus er noe lik satyrer i gresk mytologi. Helt fra begynnelsen, hadde den katolske kirke har vært mot enhver tradisjon som inkluderte geit-lignende skapninger. Kirken prøvde sitt beste for å utvise disse mytiske enheter fra julefeiringen. Men, til tross for vedvarende innsats i den katolske kirken, overlevde Krampus og senere ble assosiert med Saint Nicholas.

Utseende
Utseendet til Krampus tendens til å variere i ulike tradisjoner, men det er visse fellestrekk så langt som de fysiske funksjoner er bekymret. Han er ofte portrettert som en hårete skikkelse, med brunt eller svart hår. Han har også klover hover og horn som ligner at av geiter, samt en lang spiss tunge. Kjeden som han bærer betegner thralldom av djevelen i den kristne kirke. Sammen med kjedene, bærer han også ulike typer bjeller. Ifølge en av folklore, bærer Krampus bjørkeris bunter for å knerte uskikkelige barn. Men i noen tilfeller, er han også vist som bærer en pisk i stedet for bjørkeris. Noen mener også at han ser med en vaskebalje eller en sekk festet rundt ryggen, for å ta bort de dårlige barn.

Andre navn på Krampus

Jul i Irak
Julen Bell Oppskrift
Christmas In Holland
Easy Julen Recipes For Kids
Julekaker
Christmas Toys
Julen Wreath Storage
Julen Mistletoe
Mr. Bingle
Førkristen Alpine Tradisjoner
Jul i Vatikanet

Leave a Reply