Julen Terminologi

Christmas, festivalen feiret til minne om jomfru fødselen av Jesus Kristus, faller i desember måned, når verden frysninger henhold isete, mørk og kald vinter. Julen bringer varme av kjærlighet og hurrarop, og dermed fylle dette kjedeligste sesongen med glede for feiring. De sterke lysene hang på trær og hus bringe striper av overveldende følelser i den mørke vinteren. Julen er en av de mest berømte festivaler i verden, har regionale forskjeller i sine feiringer og iboende terminologi. Ulike regioner kan feire samme anledning med forskjellige navn. Det er mange legender knyttet jul og disse legender kommer med mange tegn som ikke kan kjent i andre deler av verden. Så, er det naturlig at du kan komme over noen ord som du ikke har hørt før. Gitt nedenfor er en oversikt over vanlige julen terminologi med en kort beskrivelse. Lese dem for å få mer kjent med denne festivalen.

Ord forbundet med julen

Julen Advent: Advent mark tidspunktet for forberedelse til feiringen av jomfru Jesu fødsel dvs. julen. Det markerer starten på den vestlige liturgiske år, og er også kjent som Levavi eller advent. De østlige kirkene feire Nativity Rask, i stedet i advent, men det er forskjellig fra Advent i form av lengde og skikker.

Balsam Fir: Dette er en nordamerikansk gran, innfødt til Canada. Det er veldig populær som te tradisjonelle juletre, hovedsakelig i det nordøstlige USA.

Boxing Day: Det faller 26. desember, dagen etter jul. Vanligvis er det på denne dagen folk gir gaver til utvidede familie og venner. Det er generelt sett i Storbritannia, Canada, Australia, New Zealand og noen andre Commonwealth land. Sør-Afrika feirer denne dagen som Day of Goodwill. Det feires som St. Stefans dag eller dagen av Wren i Irland.

Julaften: Dette refererer til kvelden den 24. desember, kvelden før jul. Julaften har enorm kulturell betydning, spesielt i den vestlige verden.

Julepynt: Dette er små dekorative stykker brukes til å dekorere juletreet. De kan være laget av glass, metall, tre, plast eller keramikk. Populære ornamenter er juleball (bauble), engler, marsipan, Santa Claus, snøflak, snømenn etc.

Julestrømpe: Det er den lange sokk-formet bag hengt i husene i løpet av jula. Det antas at nissen fyller denne bagen med gaver. Det er også antatt at Santa dråper mynt-fylt strømper til trengende mennesker, på julaften.

Epiphany: Falling den 6. januar hvert år, er Epiphany klimaks av julen. Tolv dager med julefeiring ender med Epiphany.

Elf / alver: De er hjelpere Santa og er ofte avbildet kledd i rødt og grønt antrekk og er sagt å ha spisse ører. Det er en populær oppfatning at alvene lage leker i julenissens verksted og ta vare på reinsdyrene.

Rudolph: Det er den mest berømte av alle reinsdyrene som trekker Julenissens slede. Det antas å ha en fremtredende rød nese og sies å være julenissens favoritt.

Ruprecht: det er en mørk og ond følgesvenn til St Nicholas som antas å sette uskikkelige barn i sekken.

Du kan eller ikke kan ha hørt om noen av disse ordene avhengig av hvilken region eller land du tilhører. Disse ordene er iboende til legender forbundet med julen og gjøre for store julen trivia.

Saint Nicholas
Juledekorasjoner
Gryla
Making Christmas Wreath
A Christmas Carol
Julen Utklipp
Julegaver til menn
Julen Stories
Caganer
Christmas In Etiopia
Julen Poems

Leave a Reply