Julen Superstitions

Overtro og myter har vært forbundet med julen i lang tid nå, og det er ingen bevis som tyder deres starten på et bestemt tidspunkt. Ingen er sikker på hvordan det hele startet eller hvorfor noen tro er religiøst overholdt. Som de fleste festivaler, dreier julen også rundt eldgamle, folkloristiske myter og overtro, som fortsatt følges i store deler av verden i dag. De fleste av disse mytene blir fulgt blindt, og ingen har noen gang gidder å spørre hvorfor. For eksempel har folk sjelden gidder å spørre om hvorfor strømper er satt opp ved peisen hvert år eller hvorfor et juletre blir tatt for gitt som en del-og-pakke av festivalen. Det er viktig å ta noen skritt tilbake og grundig forstå hva disse overtro er forbundet med, og hvorfor de er likevel viktig å julefeiringer selv i dag.

Julen Beliefs

Yule Log
Opprinnelig en nordisk tradisjon, er “Yule log ‘myte en av de mest fulgte og fryktet overtro løpet av jula. Myten sier at hvis julevedtre ikke blir stående å brenne hele natten da det påfølgende året vil bringe med seg bunter av uflaks. Derfor alle familier må se etter store stokker, stubber eller en massiv rot som ikke vil brenne ut. Overtro kommer med en annen iskald sannsynlighet. Hvis, mens du sitter rundt bålet, en av personens skygger på veggen ser ut til å ha en vag eller ingen hodet, da døden er forventet for den samme personen som svært året.

Misteltein
Hvis en misteltein er flekket, og et par unngå eller nekte å kysse under den, så uflaks antas for å følge dem, bringe dem problemer i sine relasjoner og også straining bånd med andre familiemedlemmer.

Lys og lys
Julelys og lys bør overlates urørt fra det tidspunkt de er satt opp på julaften til de tidlige timer julaften morgen. Det antas at hvis belysningen er slått av eller hvis det er noen form for problemer i lystenning, og personen er bundet til å ha et dårlig år fremover. Hallen er også ment å være dekorert med så mange lys som mulig og et tillegg på evergreens som kristtorn og misteltein å vasse ut dårlige krefter.

Pies og puddinger
Paier og puddinger er en integrert del av julen overtro. Antallet paier konsumert bestemmer hvor mye flaks. Pies er også ment å bli spist av hånden og ikke med en kniv. Det antas, hvis en kniv blir brukt, ville en person faktisk være å kutte eller “slicing” lykken. Puddinger er forbundet med å lage ønsker som holder hemmelig til de kommer i oppfyllelse.

Åpner dørene
Den første personen som åpner døren på juledags morgen, og roper ut Velkommen Father Christmas vil bli velsignet for året sammen og vil være ansvarlig for å slippe uønsket eller negativ energi fra huset.

Christmas Tree
Å være midtpunktet i alle julen overtro, er treet ment å bringe tilbake den grønne ved neste år bærer med det håp og lykke. Ifølge flere arkaiske overtro, er juletrær ikke ment å være dekorert før kvelden annet de kan tiltrekke negative krefter.

Gaver
St. Nicholas antas å ha falt tre mynter for de tre søstrene og hver mynt sies å ha kommet i tre strømper hver. Strømper er derfor satt opp ved peisen hvert år i håp om hell og velsignelser.

Singing Songs
Julesanger og julesanger er sunget på husene til ulike mennesker. De carolers bør aldri bli avvist uten noen drinker, penger eller mat ellers uflaks og forbannelser antas å ramme disse familiene i det påfølgende året.

Julen overtro er en uunngåelig del av festivalen i dag. På grunn av sine folkloristiske opprinnelse, er det mange myter basert på flaks, fremtidige spådommer og ritualer. Noen er klassifisert som gode eller onde varsler som er avhengige av hva hver familie ønsker å tro. Uansett, overtro markere en viktig del av feiringen av julen.

Julen Wedding Flowers
Julen Tall
Julen Utklipp
Julen Yard Dekorasjoner
Julaften Midnight Mass
Julen leker for barna
Hjemmelaget julepynt
Yule Goat
Julen Cruise
Saint Nicholas
Julen Prayers

Leave a Reply