Julen Mistletoe

Misteltein er en interessant plante, botanisk den er kategorisert å være delvis parasitt dvs. en som vokser på grenene eller stammen av et tre ved å trenge sine røtter for å ta opp næringsstoffer, er imidlertid noen kategorier av misteltein også funnet gjør fotosyntesen (lage mat på sin egen). Disse er i utgangspunktet populært for å bli brukt som en juledekorasjon element. Grekerne trodde dette anlegget å ha noen mystiske krefter og så ned gjennom årene det gradvis ble en del av flere folklore skikker. Den kvist av misteltein planten brukes som dekorasjon element i juleferien siden aldre. Tradisjonen med å kysse en venn eller en slektning eller en fremmed på juledag anses å være lykkelig.

Julen Mistletoe Legend
Som tradisjonen med misteltein er knyttet til julen festival for lange, det er også ulike sagn knyttet til dette anlegget. Vanligvis den mystiske kraften av misteltein har lenge vært i sentrum av de populære folklore. En av de mest omtalte av julen Mistletoe Legend er assosiert med Gudinnen Frigga. Det sies at misteltein var hellig plante av Frigga, gudinnen for kjærlighet og mor til Balder, guden av sommersolen. En natt hadde Balder en drøm om død og dette sterkt skremt hans mor. Hvis Balder døde, ville alt liv på jorden ta slutt.

For å gjøre ham trygg fra denne ulykken, gikk Frigga straks til luft, ild, vann, jord, og alle dyr og planter som søker et løfte om å ikke forårsaker skade på hennes sønn. Hun endelig trygg på at Balder ikke kunne bli rammet av noe på jorden eller under jorden. Men visste Balder fiende Loke, guden for ondskap av en plante som Frigga hadde ignorert i ekspedisjonen henne. Dette var anlegget av misteltein, som hverken vokste på jorden eller under jorden, men på eple-og eiketrær. Så gjorde han en pil av misteltein, ga det til, Hoder, den blinde guden for vinteren, som rettet den slående Balder døde.

Så snart Balder døde, ble verden mørk og alle ting i himmel og jord begynte sorg for solguden. Hvert element på jorden og i himmelen prøvde fort tre bringe Balder tilbake til livet. Endelig Frigga, gudinnen for kjærlighet og hans mor klarte å få Balder tilbake til livet. Ut av lykke, kaster hun tårene som forvandlet til perlehvite bær på misteltein anlegget. Ut av oppstemthet, kysset hun alle som passerte under treet. Historien gir dermed en moralsk budskap at en som står under misteltein, kan ikke bli skadet av noe og vil sikkert bli velsignet av et kyss, et tegn på kjærlighet.

Kyssing Under julen Mistletoe
Det er flere historier å forklare hvordan tradisjonen med å kysse under mistelteinen begynte. Det sies at det begynte fra den greske festivalen av Saturnalia. Det har også blitt sett på som misteltein ble brukt primitive ekteskap ritualer, som det ble antatt at misteltein hadde makt til å tildele fruktbarhet. En annen tro forbundet med misteltein er at det er velsignet med “livgivende ‘krefter. Denne troen har sikkert blitt avledet fra legenden om Balder og Frigga. Scandinavian folk anser misteltein å være en bærer av fred og dermed folk som går inn under det, måtte gjøre opp eller erklære våpenhvile, i det minste midlertidig.

Men det var i det 18. århundre i England at begrepet ‘kyssing ball “ble innført. Siden da, ble det gjort et rituale at hvis en ung dame ble tatt under ballen av misteltein, hun kunne ikke nekte å bli kysset. Dette ritualet er fortsatt utbredt i mange europeiske land, og selv Canada. Kysse under mistelteinen er en kunst i seg selv, og dermed må du være godt forberedt for å fange eller du blir tatt av, noen under mistelteinen. Det handler om en sunn utveksling av kjærlighet og gode ønsker, så hvis du er bekymret om det, kan du rett og slett nekte.

Mr. Christmas
Julen Fudge
Christmas Wedding antrekk
Jul i England
Julen Poems
Christmas In Slovakia
Jul i Tsjekkia
Julen Advent
Julegaver til Little Boys
Julen Legends
Julen Flowers

Leave a Reply