Julen Grinch

Festivalen of Christmas markerer fødselen av Herren Jesus Kristus, den sentrale figuren i kristendommen. Han ble født som den guddommelige sønn av Jomfru Maria og Josef. Pr legender, ble Herre Jesus Kristus ble født i Betlehem, i en krybbe (stabil). Julen er dagen for å ha det gøy med nære og kjære, samt be til den allmektige, for deres velvære og for å velsigne dem med herlige mennesker. En rekke legender er forbundet med feiringen av julen. Historiene bærer den virkelige essensen av julen, som hver gir forskjellige moral til leserne.

How The Grinch Stole Christmas er en av de mest populære bøkene skrevet av Dr. Seuss. Det er så berømt over hele verden, at det har blitt en populær legende knyttet til merrymaking av julen. Boken ble skrevet i 1957. Det er en kjent historie som blir fortalt til små barn, på auspicious anledning julen. Boken har blitt gjort om til animerte versjonen og dens tilpasning har blitt filmet i tillegg. Grinch har også blitt vedtatt i teater. Det er skrevet i form av en rhymed vers, sammen med vakre illustrasjoner. I det følgende linjer, har vi oppsummert historien om Grinch.

How The Grinch Stole Christmas
I historien “How The Grinch Stole Christmas”, er Grinch avbildet som en grønn hårete katt-lignende skapning, som hater julens ånd og festligheter knyttet til den. Han bor i en hule på Mount Crumpet, ledsaget av sin trofaste hund – Maks. Han skal ha et hjerte som er to størrelser mindre enn normalt. På de lave lander i grotten er byen Whoville, hjemland Whos, som er varme og kjærlige mennesker. Grinch kunne høre folk i Whoville, snakker og ler ivrig, når julen er rundt hjørnet. Umåtelig sjalu på deres lykke, bestemmer han seg for å forstyrre sine feiringer, slik at ånden av julen blekner bort for alltid. Han gjør en vanskelig plan for å stjele alle julegavene til folk, når de går av for å sove.

Selv Grinch lykkes i å stjele alle gavene, kunne han ikke stoppe julens ånd fra å komme til Whoville. Han ser at folk fortsatt feire festivalen med pomp og munterhet og er fortsatt fornøyd med det, selv i fravær av gavene. Dette gjør ham til å innse at feiringen av julen er ikke bare begrenset til gaver, det er mye utover det. Festivalen handler om å være glad for hverandre, selv under motgang. Overveldet av julens ånd, endrer Grinch hans holdning, returnerer gaver til innbyggerne i Whoville og trygler om nåde. Rørt av sjø-endring i hans holdning, folk i Whoville hjertelig imot ham i deres samfunn, helhjertet. Dette gjør sitt hjerte vokse tre ganger større og dermed blir han en engel av folket.

Jul i juli
Olentzero
Christmas In Sibir
Tradisjonell juledekorasjon
Julen Utklipp
Badalisc
Julen Wreath Storage
Jul i Brasil
Julen vitser
Anastasia Of Sirmium
Christmas In Mellom-Amerika

Leave a Reply