Julemanden

Som de fleste landene har Danmark også sin egen gave-bærende figuren, kjent som Julemanden. Legenden om St. Nicholas spredt vidt og bredt over flere land. I Danmark også, var St. Nicholas veldig populært, selv om folk ble forbudt å tro på helgener. Men kan den nye lutherske kirke ikke utrydde denne berømte figuren fra hodet av det danske folket. Av denne grunn, introduserte de en skikkelse, i likhet med St. Nicholas, men uten biskopen hatten. ‘Juli’ betyr den kommende av vinter og det betyr også jul og Julemanden bokstavelig betyr ‘Christmas Man’. Det antas at hvert år, i løpet av desember måned, bringer Julemanden gaver til barn, og underholder og spiller triks med dem også. Juletradisjoner i Danmark er nært knyttet til hedenske skikker av vintersolverv. Av alle juletradisjonene i Danmark, er å lage papir ornament regnet som den viktigste skikk. Ifølge legenden, da Julemanden dekorerer den lille furua med en krans, pyntet med danske flagg, det alvene danse rundt treet, sang julesanger. Hvis du vil vite mer om denne legendariske gave bærer av Danmark, bla nedover.

Opprinnelsen
Tradisjonen med Julemanden oppsto en gang etter andre verdenskrig. Det ble en populær karakter som heter ‘Nissefar’ eller ‘Julenissen’, som ligner den moderne Julemanden. Tidligere brukte folk til å tro på ‘Nisser “, en ustadig minded skapning som ble antatt å bringe både elendighet og lykke til folket. Nisser er avbildet som en liten dverg. På den annen side, førte Julenissen, også en mytisk karakter, akkurat som Nisser, bare velstand og lykke til en familie. Men det ble sagt at familien ville få gode formuer hvis de matet grøt til Julenissen. Senere introduserte danske folk sine egne Father Christmas, Julmanden, som hadde likhetstrekk med Nisser og Santa. Ifølge de danske tro, Julemanden på sine runder i løpet av julen er alltid assistert av Nisse, den danske versjonen av alver. Julenissen er fortsatt feiret i Danmark i løpet av desember, og han fungerer som en stand-in for Julemanden.

Utseende
De danske folks Santa Claus, Julemanden, vises akkurat som den vestlige julenissen. Han er avbildet som en gammel mann med en slags ansikt, hvitt hår, langt, hvitt skjegg og en svulmende mage. Han bærer en kappe i rødt og hvitt og bærer en ryggsekk på ryggen, fullpakket med gaver til barna. Julemanden antas å være alltid akkompagnert av Nisser eller alver, som er hans hjelpere. Han kommer i en slede trukket av reinsdyr.

Alternative navn

Julen Frukt Barer
Renessanse julen
Julen Wreath
Julen Wreath Dekor
Christmas Carols
Christmas In Syria
Julen Flyter
Unik Juledekorasjoner
Christmas Shopping For Women
Julen Bryllupsinvitasjoner
Julen Wedding Party favoriserer

Leave a Reply