Julekrybber

Det er viktig å huske og representerer Jesu Kristi fødsel mens feirer jul. Dette er kunstnerisk gjort i mange land rundt om i verden, i form av tredimensjonale pantomime innstillinger, portretterer Kristi fødsel i et typisk julekrybbe miljø. Dette er tredimensjonale figurer, malerier, filmer eller sketsjer som spilles ut for publikum, narrating historien om Jesu Kristi fødsel fullføre med storfe, vismennene, hyrdene, foreldrene dvs. Maria og Josef og englene. Bortsett fra akkurat portretterer fødsel Jesusbarnet, kan nativity scener også skildre ulike dioramaer portretterer forskjellige instanser fra Jesu Kristi liv. Hjem rundt om i verden oppreist tall eller sette opp malerier i julen for å feire den gledelige øyeblikk av Jesus inn i verden og begynnelsen av kristendommen. Slektninger, familie og venner kommer sammen hvert år for å sette opp Cribs og synge julesanger til å glede seg denne historiske øyeblikk. Scroll ned for mer info.

History Of Julekrybber
Iverksettelse av nativity scener begynte tidlig 13. århundre e.Kr. i en by som heter Greccio ligger i Italia. Frans av Assisi trodde på å legge vekt på tradisjoner og historien bak julen heller enn de materialistiske festligheter som gave-gi. Han iscenesatte et levende pantomime i et nærliggende hule som kjennetegnet virkelige mennesker og dyr som viser de ulike bibelske tegn til stede under fødselen av Jesus Kristus. Scenen iscenesatt av St. Francis gikk på å bli populær og ble vedtatt av Kingdoms og andre katolske land rundt om i verden.

Julekrybber og verden
Det finnes ulike varianter i skildringen av Julekrybber i en rekke land, men den typiske historien eller base er alltid overholdes. Noen av disse er nå representert i kjøpesentre, skoler og hjem i julen og er laget av mange interessante materialer. Legos, leketøy figurer, keramikk og tre er populære materialer som brukes til å bygge nativity crsches. Over hele verden, kristne bygge eller betegne to forskjellige typer nativity scener, den ene er statisk scene og den andre er en levende scene. Uansett, begge er populære og fange den sanne julestemning.

Statiske Julekrybber
En statisk julekrybbe er vanligvis reist innendørs, men hvis julekrybbe er stor i størrelse og brukes til å tiltrekke seg et publikum, kan det også være plassert utendørs. Disse er laget av kunstige figurer av Maria, Josef, Jesusbarnet, engler, vismennene, hyrdene og nativity dyr. Statiske nativity scener er lett å lage og pakke bort når julen er over. Men i noen kirker rundt om i verden, er nativity scener holdt på skjermen i lang tid. Disse kan ordnes på noen spesiell måte skildrer ulike evangelier eller bibelske hendelser fra livet til Jesus Kristus.

Levende Julekrybber
Pantomimes får en spesiell, personlig touch hvis de blir fulgt og re-laget av mennesker slik det ble gjort av St. Francis tidlig 13. århundre. Menneskelige utøvere kle seg ut som bibelske figurer og ekte dyr som esler, okse og andre storfe er laget for å skildre julekrybbe.

Julekrybber er svært populære over hele verden og barn får en reell liv, pedagogisk verdi ut av dem som de kan faktisk se en bibelsk hendelse blir avbildet som et parti av lystighet jul eller kommer til å være en del av det. Uansett valg, har folk alltid holdt opp med denne tradisjonen, sikring den sanne ånd av festivalen.

Christmas In Norge
Top Ten julen destinasjoner
Julen Charity Gaveideer
Julen SMS
Juletradisjoner
Julen bøker for barn
Befana
Making Christmas Wreath
Jul i Frankrike
Christmas In Australia
Julefarger

Leave a Reply