Julefeiringen

Julen er en populær festival feiret over hele verden. Selv om hovedtemaet bak feiringen er samme overalt, har alle land litt forskjellige skikker knyttet til julefeiring. Men iver og entusiasme av julen feiringer forblir den samme overalt. Det være seg land i Europa eller land i Asia, eller fylkeskommuner i Amerika eller Afrika er det en spesiell glød om ankomst av denne festivalen. Markeder over hele verden få en spesiell boost rundt denne festivalen. La oss utforske her noen av disse unike og interessante måter å feire julen rundt om i verden.

Juleferien Celebrations

Asia
I forhold til andre deler av verden, asiatiske land har relativt mindre kristen. Så er julefeiringen ikke så mye feiret som andre deler av verden. Men er iver og glød av menneskene i Asia ikke mindre i forhold til de andre deler av verden. Feiringen her er veldig mye western i naturen. Skikker og tradisjoner som deltar på midnattsmessen, religiøse tjenester, utveksling av gaver, takksigelse, syngende julesanger, pynte hus og juletrær er svært lik de gjort i Europa og Amerika.

Men gradvis festivalen er blitt populært i land som Japan, India, Thailand, Indonesia og Filippinene. På slutten av julen, er gatene her dekorert med lys, gaver utveksles, og juletrær og andre Christmas tilbehør er tilgjengelig ved hver avdelinger butikken. Kulturen av Santa Claus har også blitt gradvis svært populær i dette kontinentet. Party og fest er uunngåelig del av julefeiringen her.

Afrika
Veldig mye som Asia, er feiringen av julen, som en festival ikke så utbredt på grunn av den lille kristne befolkningen i de fleste afrikanske land. Men blant de knappe kristne befolkningen på kontinentet brakte sammen med misjonærene her, julen skikker og tradisjoner er uunngåelig del av deres kultur. Feiringen er veldig mye en kopi av den vestlige tradisjoner og ritualer.

Julefestene her i Afrika begynner med julesanger og salmer i sine egne språk. På tidlig morgen, carolers begynne å flytte frem og tilbake gjennom bygda, langs veien, ved husene til misjonærer, sang de fantastiske julesanger. De fleste mennesker er bli vekket av den gruppen av carolers som er på vei mot huset for tilbedelse synge julesanger. De kommer hjem for å gjøre endelige forberedelser som klærne må man bære og også som ens offer for julegudstjeneste. I Sør-Afrika, er julen en sommerferie.

Europa
Julefeiringen er mest vakre og attraktive i Europa. Som julen faller på den mest fantastiske tiden av sesongen, er feiringen av julen også gitt et løft opp av det fantastiske været av sted. Som julen er den mest originale og gamle festivalen i Europa, er det også flere folklore og folkeminner knyttet til denne festivalen her. Julefestene er også svært autentisk i naturen på dette stedet. Feiringen er nesten lik i alle land i Europa.

I England er det en tradisjon å velge Boy Bishops i anledning julen for å ære for St. Nicholas ‘kjærlighet til barn. Disse små biskoper deretter utføre ulike oppgaver unntatt levere Mass Dagen ved juledag kalles “Boxing Day” her som de unge guttene pleide å gå rundt å samle inn penger i leire bokser på denne dagen. I Storbritannia er gaven giver kalt Father Christmas. Akkurat som Santa Claus, leverer Father Christmas gaver i løpet av natten før jul. Den tradisjonelle julemiddag i England består av stekt kalkun med grønnsaker og sauser og den mest populære dessert er fruktig Christmas pudding med konjakk saus.

Australia
I Australia faller julen den 25. desember faktisk i midten av varmen av sommeren, og det er ofte veldig varmt her i julen. The Christmas her feires sammen tradisjonelle linjer med folk deltar den store massen i kirken på julaften. Tjenestene holdes tidlig på morgenen. Dette er hvordan juledag starter i Australia sammen med dekorasjonen av sine hjem med blomster og andre planter og Kirkens ritualer i morgen.

Festligheter av julen begynne fra middag når generelt folk foretrekker å gå ut for en piknik i skogen eller på stranden. Fester er også organisert på disse stedene. De populære Christmas retter inkluderer de tradisjonelle skinker, kalkuner og plomme pudding. Som klimaet er veldig varmt, salater og andre sommer mat også utgjør en viktig del av julen menyen. Mange arrangementer og konserter er også holdt gjennom hele landet på denne dagen. Mange foretrekker også å feire dagen i et basseng, spille cricket i bakgården eller andre utendørsaktiviteter.

Amerika

Nord-Amerika
The United States of America er et enormt land med mennesker fra forskjellige etniske gruppene som bor her. Dette er hvorfor, julefeiringen ikke bare varierer fra stat til stat, men også fra hus til hus. Det jødiske folket i USA feire Hanukkah andre enn den kristne feiringen på denne dagen. Vanligvis er hus, gater og butikker fantastisk dekorert med fargerike lys og juletrær og Santa Claus på denne dagen. Hele atmosfæren er gjort musikalsk av lykkebringende julesanger blir spilt hele tiden. Hele byen er dekorert til nyttår i fargene i julen. Feasting og fester er utvidet uke lang, og selv skoler er vanligvis stengt til 2 januar. Alle landene i Nord-Amerika har en lignende feiring.

Sør-Amerika
I Sør-Amerika, i motsetning til andre deler av verden, er julen feiret som en høst festival. Steder som Argentina, Venezuela, Uruguay i Sør-Amerika, feire festivalen i lignende måte. De innfødte på stedet, bolivianerne observere denne dagen som takk gi dagen etter ferdigstillelse av et års landbruket. Festivalen er fullstendig dedikert til Moder Jord og alle feiringer og fest er gjort for å minnes hennes tilstedeværelse. Folk her ber for deres velvære og velstand og be henne om å bringe et fruktbart avling i året som kommer. I Brasil er Santa Claus populært ved navn Papa Noel. Her i stedet for juletrær, er Crèche eller Presepio, representerer Kristi fødsel populære. Gaver og leker er også utvekslet i løpet av ferien. Det er også unik tradisjon i enkelte deler av Sør-Amerika, hvor barn skrive brev til Jesusbarnet på like før jul og sted sko i vinduet der han kan plassere leker når han kommer til sin plass.

Mr. Bingle
Personlig julestrømper
Juledags morgen
Julen Frukt Barer
Julefarger
Christmas Toys for Boys
Christmas In Mellom-Amerika
Christmas Bells
Julen Tall
Følgesvenner av Saint Nicholas
Christmas Shopping For mamma

Leave a Reply