Jul i Vatikanet

Julen feires med stor betydning og iver over hele verden. Selv om det er kulturelle og regionale forskjeller i feiringen, forblir ånd og essens det samme. Ulike land kan ha ulike måter å feiringer, men det er noen fremtredende symboler av julen, som juletre, nativity scener, midnattsmesse etc som ikke endres mye. Vatikanet feirer julen med samme iver, men å være hjemmet til paven, lederen av den verdensomspennende katolske kirke, feiringer i Vatikanet er mer religiøse enn glad. Vatikanet mottar et stort antall pilegrimer under jula, som samles i St. Peters Basilica og St. Petersburg torget for å overvære midnattsmessen. Byen Vatikanet velkommen sesongen med en stor juletre og en forseggjort julekrybbe.

Julefeiringen i Vatikanet

Midnight Mass
Den viktigste delen av julefeiringen i Vatikanet er midnattsmessen som starter ved Peterskirken på julaften på rundt 22:00. Man må få tak i billetter (gratis) for å gå inn i basilikaen. En stor videoskjerm er satt opp i St. Peters plassen til fordel for de som ikke kunne få tak i billetter. Massen er telecast bor over hele verden.

Juledag
På rundt 10 PM på den 25 desember, gir paven hans velsignelser til alle mennesker var samlet ved Petersplassen, fra sin leilighet balkong i Vatikanet. Denne velsignelsen kalles “Urbi et Orbi Blessing” som bokstavelig talt oversettes til ‘velsignelse til byen og verden ». Den hellige Far leverer da hans julebudskap fra basilikaen i Loggia av Benediction med utpå formiddagen. Dette etterfølges av sin gave av apostolisk velsignelse og julehilsen i 65 forskjellige språk.

Vatikanet Christmas Tree
Vatikanet juletre, som også kalles Petersplassen juletre, er reist hvert år i jula i Petersplassen, foran Peterskirken. Tradisjonen startet i 1982 da pave Johannes Paul II, polsk av fødsel, introduserte det nordeuropeiske symbol på julestemning i Roma. I Polen er det tradisjon for å reise juletre, men det ble ikke observert i Italia till 1982.

Fødselskirken scener spilt ut i Vatikanet er vanligvis store, med sytten life-sized statuer. Ni av disse sytten statuer ble donert av Saint Vincent Pallotti for julekrybbe mens de åtte andre ble lagt på grunn av kurset. Den italienske provinsen Trentino, og kommunestyret i en landsby Tesero, tilbød tretten trefigurer av dyr og kjøkkenredskaper mot julekrybbe i 2006.

Julepresanger til tenåringer
Julen Quotes
Christmas Shopping For Women
Mikulas
Christmas Shopping For menn
Mr. Christmas
Christmas In Sørøst-Europa
Korte julen Poems
Jul i juli
Julesanger
Julegaver for små jenter

Leave a Reply