Jul i USA

Julen er en av de store festivalene av USA og feiret med stor begeistring og glød over hele landet. Den kosmopolitiske samfunnet i USA feiret denne høytiden i flere unike måter. Tradisjoner og ritualer ikke bare varierer fra stat til stat, men også fra en hjemme til en annen. Til tross for dette misforholdet i feiringen, er én ting som binder sammen mennesker i dette landet i disse feiringene iver og lidenskap om ankomsten av jula. Også, det er flere tradisjoner som er jevnt fulgt av alle amerikanere. Disse består av den tradisjonelle juletreet, julenissen med dette reinsdyr, julekort, Yule log, og misteltein.

Hvis du spore historien til feiringen av julen i landet, ville du ikke trenger å gå utover det 19. århundre. Det sies at festivalen i julen fikk sin popularitet i Amerika tidlig i det 19. århundre, sier et sted rundt 1830. Konseptet med å dekorere juletreet skjedde i USA i 1840-årene da i 1841, Prince Albert, installert en dekorert juletre i Windsor Castle, spesielt for sin kone dronning Victoria og deres barn. Landet så fremveksten av Santa Claus, barna elsker karakter med langt hvitt skjegg, rød drakt, og rund mage i julefeiringen da nederlandsk folk kom til dette landet.

Julefeiringen i Amerika
Julefeiringen i Amerika faktisk begynne en måned før festivalen. Julens ånd er holdt i høy aktelse i landet. Markeder er fylt med flere nye typer produkter og som shopping sesongen er på sitt høydepunkt, butikkene er fortsatt åpnet før midnatt. Julen programmer, karneval, fester, spill og aktiviteter starter måte før jul kommer. I skolen, er det fancy kjole konkurranser hvor barn kler som “Santa Claus” før skolen er stengt for feiringen. På boliger, folk får engasjert i shopping for Christmas atmosfære og fest.

I USA, er den tradisjonelle juletreet holdt i høy aktelse. Det er vakkert Bejeweled med julepynt, godteri og en stjerne tre topper som samsvarer med Betlehemsstjernen. De andre tingene som er brukt i juledekorasjoner er sprigs av kristtorn og misteltein, julelys og Santa idoler. Det er også en utveksling av gaver og sjokolade mellom mennesker på denne anledningen. En eksklusiv Christmas Day parader med fargerike visningen av band og dansere gjør julen spesiell i landet. De julesanger og er også en uunngåelig del av feiringen.

På slutten av julen, folk i Amerika observere Midnight Mass Det er konserter og tjenester i Kirken på denne anledningen. Den vanlige julemiddagen består av steke kalkun med sauser og grønnsaker lik andre deler av verden. En rik, fruktig Christmas pudding med gresskar paier og brandy saus er en typisk jul dessert. I Amerika er det en spesiell takk prisutdelingen på julen der folk takker den allmektige for hans velsignelser og grasiøse tilstedeværelse på denne høytidelige anledningen.

Christmas In Finland
Renessanse julen
Julen Legends
Christmas håndverk
Gothic Juledekorasjoner
Noel Baba
Boxing Day
Yule Lads
Jul i Tyskland
Jul i Nederland
Christmas Bells

Leave a Reply