Jul i Tyskland

Ankomsten av desember markerer komme jul og nyttår. Alle soler seg i festlig massevis. Av den første uken av desember, er veier, gater, butikker og hus kledd i julestemning – hver beundrende fantastiske juledekorasjoner. Festlig begynner med St. Nicholas Day, lokalt kjent som “Nikolaustag ‘, som faller på den 6 desember. Akkurat som i andre europeiske land, sette barn i Tyskland deres sko eller støvel utenfor døren på natten av 5te desember (dvs. St Nicholas Eve), med håp om å finne dem full av små leker neste morgen. Ifølge populær tro, fyller St. Nicholas lekkerbiskener i støvlene av gode barn og kvister i skoene til alle uskikkelige barn.

Julefeiringen i Tyskland
Et interessant tradisjon praktisert i Tyskland er plassering av advent krans på et bord, med fire røde lys i midten. En av lysene er tent på hver søndag før jul og den siste er opplyst på julaften. Juletre, som bærer sine røtter i Tyskland, er en integrert del av julefeiringen i landet. Et karakteristisk tradisjon praktisert i Tyskland er at barn ikke får lov til å ta del i forskjønnelsen av juletreet. Folk tror at treet har visse spells som er skadelig for barn. Som sådan, mens faren holder barna borte i et annet rom, dekorerer moren treet med frukt, godteri, nøtter, kjeks, leker, engler, familie skatter og lys, sammen med gaver, som er plassert under treet.

Bortsett fra dette, plater fylt med frukt, nøtter, marsipan, sjokolade og kjeks er lagt for hvert familiemedlem. Når dekorasjonen er fullført, en bjelle ringt og barn får lov til å komme og se juletreet. I løpet av denne tiden, er juleevangeliet lest og julesanger synges. Dette er ledsaget av belysningen av sparklers og åpning av gavene. I Tyskland er julen en fin tid for å synge og ha det gøy. Lyden av musikk begynner fra den første uken av advent og tar en høyt på julaften, eller den hellige kvelden, når den stille natten er fylt med beroligende himmelsk musikk som kunngjør den kommende av Gud eller Kristi fødsel. Den mest berømte av alle julesanger ‘Stille Nacht! Heilige Nacht “(Silent Night), har sine røtter i Tyskland og ble først hørt i 1818 julen.

I Tyskland er begrepet Santa Claus erstattet av Weihnachtsmann eller Christmas Man, som antas å bringe inn gaver til alle. Midt blant alle slike unike tradisjoner og praksis, er én ting som gjenstår som en vanlig praksis rundt om i verden fortærende av en appetittvekkende måltid. I Tyskland er julen en fin tid å fest og glede på overdådige middager. Tradisjonelt omfatter en tysk Christmas meny med deilige retter, for eksempel pattegris, hvit pølse, makaroni salat, ‘reisbrei’ (en søt kanel) og mange lokale retter. Pr myten utbredt i landet, bør folk sine ting magen til fulle på julaften, ellers ville de bli hjemsøkt av demoner gjennom hele natten.

Santa Claus
Christmas In Østerrike
Julen Resepsjon Aktiviteter
Julen bøker for barn
Grinch
Julen Grinch
Julekaker
Julegaver til menn
Snowman
Julegaver til lærere
Jul i Libanon

Leave a Reply