Jul i Skandinavia

Mye mot normen, i Skandinavia, er julen feiret på den 24. desember, da landet praktiserer protestantisk kristendom. Imidlertid, er det ingen endring i den julestemning av landet. Det er det samme som det som praktiseres i andre land i verden. Dager før festivalen, forberedelser for mat, dekorasjon og shopping start. I gamle tider, i stedet for jul, ble ‘juli’ eller ‘Yule “, feiret som en observasjon av vintersolverv. Denne tiden av året er merket som overgangen fra den mørke vinter til vår og tid til å feire innhøstingen, fruktbarhet og fødsel. Med tiden dukket feiringen fra å være en hedensk festival til kristen skikk å feire fødselen av Jesus. La oss utforske de skandinaviske juletradisjoner i detalj.

Julefeiring i Skandinavia
Selv skandinaver ikke følger noen religion, forblir julen fortsatt en religiøs festival. Feiringen inkluderer kommer til kirken på julaften, tenne lys og legge kranser på familiens graver. Festivalen starter med advent, som faller på den første søndagen i desember. Dette etterfølges av den andre, tredje og fjerde advent, inntil 24. desember. Det i løpet av denne tiden at huset og hagen er dekorert med glitter, lys, Santa Claus og elementene som kalas festlighet. Mens vinduene lyser opp med lysestaker, pryder hagen små lyspærer.

Hele Skandinavia, er Advent markert på forskjellige måter. Mens belysning fire lys på kransen er en stor del av festlighet i Danmark, Sverige, løser lysestaker holder til formålet. 13. desember skandinaver entusiastisk feire St. Lucia. De viser til Lucia som dronningen av Lights. Som per historie, er det antatt at hun brakt mat for de fattige kristne som gjemte seg i katakombene i Roma. For å holde hendene fri for å tilby mat, hadde hun en krans i håret, bærer lys til lys hennes måte i mørket. Lucia festival faller på natten mellom 12. og 13. desember, og feires hovedsakelig i Sverige og Danmark. En Lucia er valgt og kronet med lysene. Hun er laget for å reise rundt i byen, med sine tilhengere, alle kledd i hvitt, synge tradisjonelle julesanger.

På julaften, barn i Skandinavia holde en skål med grøt for den lille gnome kalt Julenisse, som bor i loft. Selv om det kan virke rart, men ifølge lokale overtro, er det farlig å sove alene på julaften. Som sådan, master og tjenere og de utvidede familiemedlemmer alle sove sammen på en fersk spre seng av halm. Akkurat som de andre landene, er Santa Claus den mest kjente figur forbundet med julen. På kvelden den 24. desember, besøker Santa Claus alle boligene i Skandinavia. I landet, festivaler er synonymer til store fester og julen er intet unntak. Det er et bredt utvalg av kalde og varme mat, fisk, kjøtt og desserter som serveres i hver husstand. I tillegg til dette, er Snaps også relished. Det er en sterk alkoholholdig drikk, som er tatt under måltid.

Julen Dyr
Julen Around The World
Christmas håndverk for tenåringer
Renessanse julen
Santa Claus
Julen Trivia
Julen Wreath Design
Siste Minute julehandelen
Mos Gerila
Christmas Cake Oppskrift
Baby Jesus Theft

Leave a Reply