Jul i Romania

Jul, eller “Craciun ‘som det er kjent i rumensk, er en populær festival i Romania, som er observert med mye fanfare og velbehag. Selv om det var mange tradisjoner som var en del av julefeiring i Romania, endret ting etter andre verdenskrig. I 1947, da Romania overga seg til Sovjetunionen og ble erklært en kommunistisk republikk, ble innbyggerne tvunget til å forlate mange av sine Christmas skikker og ritualer. Senere, i 1989, da landet gjenvant sin selvstendighet, var festivalen en gang feiret med full kraft. Landet har med hell klart å bringe tilbake mange av de tidligere måter og tradisjoner. Joyous atmosfære og skinnhellige praksis har tatt sentrum scene igjen.

Julefeiringen i Romania
Julen er regnet som en av de viktigste religiøse høytider i Romania og feires med brask og bram og entusiasme. Snakker om tradisjoner og ritualer, er “Ignatius ‘en viktig tilpassede praktisert i rumenske landsbyer. Ifølge denne skikken, er en gris ofret i hvert hus, til ære for Saint Ignatius. En gris er valgt spesielt for å tjene formålet, og blir matet til gjøre det vokse fett. Fem dager før jul, dvs. den 20. desember, er grisen ofret ved å kutte sin hals med en skarp kniv. Denne seremonien er utført i bakgården av huset. En liten del av kjøttet umiddelbart tilberedt og en fest holdes.

Selv Igantius seremonien blir sett ned på som en barbarisk skikk i vestlige land, folk i Romania tro at det er i hovedsak praktiseres for å sikre at sjelen til grisen får rikelig takknemlighet for den næring som den gir til alle i familien. Men begynner den virkelige julefeiring på julaften, med utsmykningen av juletreet. I motsetning til Amerika, rumenske barn åpne julegaver i kveld av julaften. Mos Craciun (Rumensk Julenissen) antas å levere gaver. En vanlig og populær gave er knute-formet brød, som i Romania, symboliserer en rik avling.

Singing julesanger er en annen aktivitet som rumenske folk fryde i. Barn flokk fra ett hus til et annet, synge julesanger som Steaua (The Star ‘, Trei Pastori (The Three Shepherds) og Mos Craciun (Santa Claus). På den første juledag, er carolers sett vandre gjennom gatene, bærer en stjerne laget av papp og papir som er avbildet ulike scener fra Bibelen. Et bilde av Fødselskirken limes på midten av stjernen, som er festet til enden av en kost eller stout pol. Disse carolers tilbys epler, nøtter, tradisjonelle kaker og penger av folk. Legge til religiøse feber er de rumenske folklore som florerer med julesanger.

Rumenske kvinner starter matlagingen tre dager før julaften, som julebord er vanligvis en rik, multi-retters måltid. Rettene består av syltet kål blader fylt med en kombinasjon av svinekjøtt og oksekjøtt, sammen med ris, pepper, timian og andre krydder. Andre retter å følge er stekt svinekjøtt og kalkun med rødvin. På toppen av det hele er et utvalg av svinekjøtt pølser, sammen med plomme konjakk og hjemmelaget pickles. ‘Sarmale’, et uunnværlig element for festlig middag, er også til stede. Vin er også til stede for å feire fødselen av Herren Jesus. Og hvis alle disse var ikke nok, rumenere har, ‘cozonaci’, en kake fylt med nøtter og rosiner som en dessert.

Yule Goat
Heat Miser
Legend of Rudolph
Juledekorasjoner
Snowman
Ded Moroz
Julen Wreath History
Tradisjonell juledekorasjon
Lighted Christmas Wreath
Hjemmelaget fine julegaver
Julen Flyter

Leave a Reply