Jul i Portugal

I Portugal er julen en av de mest etterlengtede festivaler i året. Julestemning og religiøs glød innhylle hele landet på denne tiden. Atmosfæren er fylt med skjønnhet og rikdom av motgående feiring. Siden katolisismen er den dominerende religionen i stedet, julefeiringen skjer med mye pomp og show. Skinnhellige praksis, kombinert med entusiasme og feiring, definerer julen i Portugal. Dager før festivalen, er landet beundret i julen feber, med lys og fargerike pynt overalt. Vil du vite mer om portugisiske juletradisjoner? Les videre og samle all info!

Julefeiring i Portugal
En av de viktigste komponentene i julefeiringen i Portugal er juletreet. Treet er sjarmerende festpyntet med fantastiske elementer av dekorasjon. Rett fra lys til små dekorative stykker og noen ganger også spiselige, er juletre full av fantastiske ting, som gjør det ser svært lekre og slående. Bortsett fra dette, er hvert av de portugisiske hus fantastisk beundret for å feire anledningen. Et karakteristisk faktor om portugisisk juledekorasjon at hvert hus har et stykke eik som holdes brennende på åren gjennom hele juledag. Dette trestykke er kjent som ‘CEPO de Natal “eller Christmas loggen.

Sette opp Crèche å representere Fødselskirken er en stor tilpasset fulgt i Portugal, på julen. Materialer for Crèche er tradisjonelt innhentet av barn. Mens noen familier bare vise de tre viktigste tall – Infant Jesus, Jomfru Maria og St. Joseph, mange fancy viser en forseggjort julekrybbe. I landet, starter julefeiring vanligvis på julaften og er ganske lik den tradisjonen praktiseres i Vesten. På julaften, portugisiske familier samles rundt juletreet og Crèche å feire fødselen av Herren Jesus.

På rundt midnatt, portugisiske folket delta på Midnight Mass, som er kjent som Missa do Galo, etter som de leder rett til sine hjem for å samle inn og nyte over sine midnatt supper. Kjent som Ceia de Natal på lokale språk, består menyen vanligvis av torsk med kokte poteter og kål. De avslutte dessert med Filhos, rabanadas, aletria og Bolo Rei. Juledag begynner med fest som kalles consoda. En tradisjonell praksis som er sett i hver portugisisk hjem er at folk forlater ekstra plass i spisebord for de som har igjen for det himmelske abode. De har også kløft fylt kalkun og tradisjonell dessert på dagen.

Singing julesanger hjemme og i gatene er en annen praksis at portugisisk hengi seg i. De ønsker hverandre Feliz Natal eller Boas Festas, noe som betyr Merry Christmas. Gave å gi seremonien var ikke en del av tradisjonelle julefeiringen og skjer på 6. januar. Det antas at de tre vise menn og ikke Julenissen er gave-bringer. Barn forlate sine sko sammen vinduskarmene og døråpninger og fylle dem med gulrøtter og halm på natten 5. januar. De mener at denne loven vil lokke hestene av de tre vise menn til huset deres, i løpet av natten. Til gjengjeld skulle de tre vise menn la små gaver under juletreet og behandler i de viste sko.

Juletre Topper
Making Christmas Wreath
Julen Wreath Storage
Julen Superstitions
Jul i Tsjekkia
Legend Of Christmas Stocking
Christmas In Sør-Amerika
Christmas In Finland
Christmas Shopping For Women
Christmas In Holland
Julen Tall

Leave a Reply