Jul i New Zealand

I New Zealand, julefeiringen er svært forskjellig fra resten av verden, grunnen er at er en sommer festival, i stedet for en vinter en. Selv om det ikke er snø eller kaldt vær i New Zealand, er én ting som forblir konstant med resten av verden julens ånd. Det er ferie kombinert med sommer pause. Gave utveksling, fester og familie picnics dominerer Christmas scene i New Zealand. Dager før festivalen, butikker og kjøpesentre fråtse i julestemning. Butikkene er innredet med julenissen i sin røde kappe og hvitt skjegg, samt snøscener. La oss utforske juletradisjoner i New Zealand, i detalj.

Julefeiringen i New Zealand
I New Zealand har juletradisjoner sterkt utviklet i årene. De fleste av de tradisjoner og ritualer av er avledet fra det engelske, som de var i det 18. århundre. Men med skiftende tider, har tradisjoner og ritualer gjennomgått en rekke endringer, takket være globalisering og kommersialisering. For eksempel hadde personligheten til Father Christmas endret fullstendig. I dag er han omtalt som Santa Claus, og er mer som Santa av de vestlige landene. Mye motsetning til andre deler av verden, er julen nytes i en salig varm miljø i New Zealand.

Mens vestlige land feirer festivalen i kalde temperaturer, snø og livløs miljøer, er New Zealand syder av liv. Det er mange fargerike blomster og duftende aromaer, som skaper et panorama av forfriskende skjønnhet og sjarm. Et unikt aspekt av julefeiringen i New Zealand er juletreet. I stedet for den vanlige furu, er det Pohutukawa, som vokser hovedsakelig i North Island, i kystnære områder, som anses som juletreet. Treet er fantastisk å se på, og har nydelig røde blomster.

I Maori kultur, ånder og skapninger likne alver og tusser europeiske juletradisjoner og derfor spiller en viktig rolle i New Zealand julefeiringen. Newzealendere feire historien om Jesu Kristi fødsel med en spesiell tjeneste, som det er tilpasset deres livsstil. Det er mange gjetere i New Zealand, som tar ytterste vare på sine flokker. Det er her at folk i landet dechiffrere den sanne betydningen av festivalen som vi kaller jul.

Et aspekt som er felles for julefeiring i New Zealand og vestlige land er viktigheten gitt til fest eller julebord. I New Zealand er den tradisjonelle julemiddagen steke kalkun, med grønnsaker og sauser. Til dessert er en rik, fruktig Christmas pudding serveres med konjakk saus, kjøttdeig paier, og kringle tilfellene fylt med en blanding av hakkede tørket frukt. Hele familien relishes eksotiske middag sammen. Noen newzealendere feire festivalen to ganger i året. Den andre Julen feires i juli, som er mid-winter i New Zealand, slik som å nyte festivalen i snø og kaldt temperatur!

Christmas In Italy
Jul i Vatikanet
Christmas håndverk for tenåringer
Jul i Tyskland
Merry Christmas Origin
Personlig Juledekorasjoner
Kunstig Christmas Wreath
Julehilsener
Legend of Rudolph
Christmas Cake Oppskrift
Jul i Romania

Leave a Reply