Jul i Mexico

I Mexico, er julen en grand affære, og det feires med mye glans og prakt. Julestemning streik landet helt fra begynnelsen av desember og fortsetter gjennom hele året. Det er den tiden da meksikanerne drukne seg i minnemynter ånd og lage fest. Om den generelle feiring er samme som holdt i de vestlige land, er det religiøse praksiser som er tradisjonelt til Mexico. Tradisjonen med Piñatas, Pastorelas og Posadas kunngjør ankomsten av Feliz Navidad eller jul i landet. La oss utforske disse tradisjonene i detalj.

Julefeiringen i Mexico
For meksikanere, starter festlighet fra 16 desember selv. Posadas er et begrep gitt til ni dagers festival, som starter fra desember 16 og slutter på julaften. Ifølge Skriftene, ble St. Joseph og jomfru Maria skal til Betlehem for Census. På veien så de for noen losji. Las Posadas er en lovfesting av dette. Hver familie tidsplaner en natt for Las Posadas skal holdes i deres hjem. Nabolaget barn og voksne må be for losji fra innkeepers dvs. rekke deres nabolag huset.

Fire tenåringer er utpekt til å bære to små statuer av St. Joseph ledende et esel, mens Jomfru Maria er ridning sidesaddle. Folket er ment for å be om i forskjellige hus, før de når en som er ment å ha Las Posada for den kvelden. Når de er la innsiden, mennene knele rundt Fødselskirken og be til Rosary og synge tradisjonelle sanger. Når skinnhellige seremonier er ferdig, er det tid for fester og glede. Alle de latinamerikanske land feirer denne høytiden til denne dagen,

Snakker om feiring, kan maten ikke være langt bak. Det er en tradisjonell Piñata i hver av de meksikanske hus, som er fylt med unshelled peanøtter, appelsiner, mandariner, sugarcanes, og sjelden innpakket hardt godteri. En vanlig praksis er at barn får bind for øynene mens de bryter Piñata med en pinne. De også chant et mantra ved bryte. Selv Piñata var opprinnelig en italiensk skikk, ble det en meksikansk tradisjon for feiring. Det er faktisk en leire potten, dekorert med crepe papir i ulike farger. Dagens Piñatas er laget av papp og papir mache, hovedsakelig for å hindre at barn fra å kutte sine hender, når du går for frukt og godteri.

Las Posadas ender på julaften, som er kjent som Noche Buena i meksikansk. Dagen starter med de siste Las Posadas og slutter med en overdådig, overdådig middag. På denne dagen, går alle til kirken ved midnatt, for å delta på midnattsmessen eller Misa de Noche Buena. Deretter for meksikanere hodet rett til sine respektive hjem, spise middag med familien. En tradisjonell middag, serverer kulinariske herligheter, er gorged på, etter som folk hodet til sin plass å slappe av. On Christmas Day, barn er vanligvis den første til å våkne opp, som de er ivrige etter å finne gaver Julenissen ville ha falt for dem!

Belsnickel
Julegaver til kjæresten
Jul i Libanon
Julen Frukt Barer
Christmas Shopping For mamma
Julen dikt for Teacher
Befana
Jul i Hellas
Christmas In Ukraina
Julen
Julen Wreath Dekor

Leave a Reply