Jul i Libanon

Libanon er et lite land som ligger i den østlige kysten av Middelhavet. Landet kan skryte av rik kultur og arv, og feirer hver festival med stor sjarm og handlekraft. Akkurat som andre festivaler, er julen også feiret med stor fanfare og entusiasme i landet. Dager før festivalen, får landet innhyllet i luften av et yrende folkeliv. Det er mye buzz og munterhet rundt dette av året. Et interessant aspekt om julefeiringen i Libanon er at de er like, men litt forskjellig fra de andre landene i verden.

Julefeiring i Libanon
Libanon har installert en unik stil for å markere Jesu Kristi fødsel. Heri, ca to uker før julaften, folk så frø, for eksempel erter, bønner, hvete korn og linser. Imidlertid er disse frø ikke sådd i jorden, men på vatt. Frøene blir regelmessig vannet av dem. Etter ca 14 dager, dvs. på jul, skyter komme ut av frøene og er generelt seks inches høy. Libanesiske plante disse skuddene under juletreet eller noe annet sted i hjemmet, for å markere fødselen av Herren.

I Libanon er julen feiret med mye storhet og prakt. Husene er innredet, er gatene opplyst og butikker er beundret. Figurer, små pyntegjenstander, lightings og andre fineries dominerer dekorasjon. Mens juletre er sentrum av attraksjonen kan julekrybbe også sees i de fleste av de libanesiske hjem. En stjerne er suspendert over scenen for Kristi fødsel, med figurer laget av brunt papir. Bortsett fra reveling i bønn, folk i Libanon også tenke på denne anledningen som en tid for å feste og ha det gøy.

På julen, folk pleier å våkne tidlig og ta opp kontakten med venner og slektninger over kaffe eller brennevin, sammen med sugared mandler. Lunsj er høydepunktet av hele dagen. Det er den tiden da gammel eller ung, alle familiemedlemmer kommer sammen for å feire og glede seg Kristi fødsel. Måltidet forberedt på julen er forskjellig fra de vanlige dagene. Tabellen er fylt med et utvalg av rike delikatesser, bestående av kylling og ris, og kubbeh eller burghul. Den retter tilberedt er mest tradisjonelle og flaunts en regional smaken.

Julen kveldene er vanligvis brukt til stede familie sammenkomster som er mest arrangert på besteforeldres hjem. I sene kvelder, libanesiske folket feire jul feber ved å tenne store bål i hjertet av byen. Alle i nabolaget kommer til dette stedet for å synge sanger, danse og være glade rundt bålet. Dette er en viktig del av julen festlighet i Libanon, som viser samhold og harmoni blant landsmenn.

Mens bål er utmerket tid for å styrke båndene av kjærlighet, er “Dabkeh ‘en stor mulighet til å fråtse i tradisjonelle konvensjoner. Det er en spesiell regional dans programmet, som er utført i anledning julen. I den, unge menn og kvinner holder hendene i en halvsirkel og danse til en bestemt melodi. Disse danserne er kledd i fargerike attires og utføre dansen, som er vakkert koreografert. Med dette ender festivalen av jul, men det festlige massevis fortsetter til nyttår.

Julen Trivia
Gamle julefeiringen
Christmas Cake Oppskrift
Julegave kurver
Julen Wedding Flowers
Juledekorasjoner Theme
Legend of Rudolph
Christmas Bells
Julen Bell Oppskrift
Grinch
Mikulas

Leave a Reply