Jul i Irak

Ikke mange kristne har stått i Irak, siden krigen brøt ut i 2003. Men, gjør liten bestand av irakiske kristne feire festlig anledning med entusiasme. Regjeringen i Irak erklærte julen som en offisiell helligdag for første gang i 2008. Feiringen av festivalen i Irak er forskjellige fra de i vestlige verden. Kristne familier samles og feire dagen i en dypt religiøs måte. Stille og høytidelig feiring er å bli sett og julebord er ikke veldig vanlig. Les videre for å vite om de juletradisjoner og skikker i land i Midtøsten i Irak.

Julefeiringen i Irak
En atypisk seremoni holdes i gårdsrom av kristne husstander i Irak, på julaften. Barna i familien lese historien om Fødselskirken av en arabisk Bibelen. I løpet av denne tiden, andre familiemedlemmer holder stearinlys og lytte til historien. På et hjørne av gårdsplassen, er en haug av tørket torner holdt. Etter historien er lest, er et bål laget med haug av torner. Irakiske kristne tror at den brennende ild prognoser fremtiden for husholdningen i det kommende året. Hvis tornene brenne helt til å bli aske, er det sett på som en indikator på tabbe formue for familien. Alle familiemedlemmer hoppe over asken tre ganger, og ønsk deg.

En gudstjeneste er holdt i de lokale kirkene juledag. Alle de kristne familiene som ligger rundt eller like ved kirka delta på tjenesten. Et bål, beslektet med den som ble laget på julaften, lyser i kirken og mennene i menigheten sang en salme som brannskader. Dette etterfølges av en prosesjon som utføres i nabolaget. I den religiøse prosesjonen, holder biskopen et bilde av Jesusbarnet på en rød pute og går fremover, mens andre tjenestemenn i kirken følge ham. The Christmas gudstjeneste er ganske lang og ender med biskopen velsignelse for folket. Han berører hånden på et medlem av menigheten. At medlemmet berører den personen som står ved siden av ham og prosessen fortsetter til alle i prosesjon har mottatt “Touch of Peace.

Romantisk Christmas Vacation
Jul i Brasil
Christmas Tree
Personlig Juledekorasjoner
Julegaver til Little Boys
Julen Poems
Julen Bryllup Dekor
Julen Quotes
Julen Oppskrifter
Mikulas
Julen Superstitions

Leave a Reply