Jul i Hellas

Takk til kommersialisering og globalisering, har julefeiringen i Hellas kommet av alder. Mens i yesteryears, dagen var ikke mer viktig enn en ferie, i dag, står julen i Hellas for overdådige dekorasjoner, fargerike lys og forseggjort fester. Begynnelsen av julefeiringen var heller beskjeden, gå tilbake til den tiden da St. Nicholas var kjent som skytshelgen for sjøfolk. Grekerne mener at den hellige Nicholas hadde kjempet med mange stormer og bølger å nå land, redde drukning menn fra havet. Inntil skip aldri forlate havnen uten å bære en St. Nicholas ikonet. Snakker om juletradisjoner og skikker, ritualer Hellas, men samme, er litt forskjellig fra de vestlige landene.

Julefeiringen i Hellas
En av de viktigste juletradisjonene i Hellas er at barna går fra hus til hus, og tilbyr gode ønsker og synge kalanda – tilsvarende julesanger. Sangene er ofte ledsaget av små metall trekanter og lite leire trommer. Til gjengjeld blir barn ofte får godteri eller mynter, som et tegn på takknemlighet. En av julen tro i Hellas er ankomsten av en art av goblins i løpet av 12-dagers perioden fra jul til Epiphany (januar 6). Grekerne mener at disse skapningene kommer fra sentrum av jorden og skli inn i folks hus gjennom skorsteinen. Disse skapningene er rampete i naturen og føre ondskap rundt huset.

I Hellas er det viktigste symbolet for julen en grunne trebolle, med et stykke vaier suspendert over kanten. En kvist av basilikum pakket rundt et trekors henger fra bollen. Vanligvis er litt vann holdt i bollen, for å holde basilikum i live og frisk. En gang hver dag, bruker et medlem av familien dypper kryss og basilikum i noen hellig vann, og det å skvette vann på hvert rom i huset. Dette ritualet antas å holde “Killantzaroi ‘(onde ånder) unna. Bortsett fra dette, er det en rekke forestillinger som er forbundet med julen i Hellas.

Begrepet juletre er relativt ny i Hellas og dermed kan tilstedeværelsen av denne populære julen symboler ikke ofte funnet i landet. Imidlertid er én ting som er felles for feiringen i Hellas og de vestlige land julebord. Det er den største attraksjonen av festivalen for både barn og voksne. Lam og svinekjøtt er de viktigste herligheter julebord og er ofte ledsaget av brød av ‘christopsomo’ (eller Kristus brød). Mye i motsetning West, er julegaver utvekslet på St. Basil-Day som faller på den første dagen av nyttår. På denne dagen, tar ritualet ‘fornyelse av vann’ sted. I denne blir alle vann mugger i huset tømt og etterfylt med nye “St. Basil Water ‘. Så er tilbud til ‘Naiadene’, sprit av fjærer og fontener.

Tømte
Christmas In Spania
Merry Christmas Origin
Christmas In Russland
Julen Holly Dekor
Hedenske tradisjoner og julen
Legend Of The Julestjernen
Julegrantenning
Julen Wreath
Funny julen Poems
Top Ten fine julegaver 2012

Leave a Reply