Jul i Frankrike

Familiegjenforening, lå fantastiske gaver, lekre søtsaker, midnatt masse og le Reveillon (eller fest før jul) grunnlaget for julefeiring i Frankrike. En tid for kjærlighet og velstand, er julen feiret med mye fanfare og entusiasme over hele Frankrike. Alle i landet jubler og gjør lystig i løpet av denne tiden av året. Julefeiringen i Frankrike varierer fra region til region. Mens festivalen er i hovedsak feiret den 25. desember i de østlige og nordlige regioner, feiringen starte så tidlig som på 6. desember feirer la fête de Saint Nicolas.

Julefeiring i Frankrike
I byen Lyon, er den 8 desember feiret som la Fête de Lumieres. På denne anledning, betaler Lyonnais hyllest til jomfru Maria, ved å plassere lys i vinduene. Jul i Frankrike strekker seg til la fête des Rois, som vanligvis feires den 6. januar. Men enkelte steder er festivalen feiret på den første søndag etter 1. januar. Det finnes en rekke unike juletradisjonene som praktiseres i Frankrike. På julaften, satt franske barn ut sine sko i nærheten av peisen, med håp om at Pere Noel eller Jesusbarnet ville fylle dem med gaver i løpet av natten.

I Nord-Frankrike, får barna gaver på 6. desember i stedet for på julaften, mens de eldste gave hverandre på første nyttårsdag. En annen overraskelse venter for barn er tre fylt med godteri, frukt, nøtter og små leker. Nesten alle husene i Frankrike er fantastisk bedecked og festpyntet med fargerike dekorative elementer, hver viser en julekrybbe med små figurer. Den Sapin de Noel er den viktigste dekorasjon i boliger, gater, butikker, kontorer og fabrikker. Et interessant tradisjon praktisert i franske familier er utarbeidelse av Three Kings Cake, med en bønne skjult i det. Den som fant bønne i stykket deres ble gjort konge eller dronning, for dagen.

Mens du snakker om feiringer, hvordan kan festen være langt bak? Le Reveillon eller festen før jul er en veldig sen middag avholdt etter midnatt masse, på julaften. Kulinariske herligheter tilberedt og servert på julaften. Rettene varierer fra region til region, men fjørfe, skinke, salater, kaker, frukt og vin forblir konstant. For eksempel, mens gås er hovedretten i Alsace, i Burgund, er det kalkun med kastanjer, mens parisere fest på østers og klapp de foie gras. Selv falming, har tradisjon for Yule log vike for Yule log-formet kake kalt Buche de Nol eller ‘Christmas Log. Kaken, blant annet matvarer, serveres på storslått fest av sesongen. Når middagen er over, trekker hele familien til sengs, og etterlater en brann som brenner og litt mat og drikke på bordet, i tilfelle Jomfru Maria kaller i.

Joulupukki
Christmas In Sveits
The Legend Of Stork
Julegaver til lærere
Julefarger
Julegrantenning
Creative julen Oppskrifter
Julen vitser
Julen Tall
Gothic Juledekorasjoner
Jul i Grønland

Leave a Reply