Jul i England

Julen er populære festivalen i England. Opprinnelsen til denne festivalen i dette landet kan spores tilbake til 596 e.Kr., da St Augustine landet på kysten av dette landet sammen med noen munker som er ment å spre kristendommen blant innbyggerne i dette stedet. Så snart folk i dette landet ble kjent med religion, ble feiringen av julen en årlig fenomen. Som en tradisjonell julefeiring, omfatter feiringer i Storbritannia av julesanger, dekorasjon av juletre og henger opp av eviggrønne grener av kristtorn og eføy.

Julefeiringen i Storbritannia
I Storbritannia også er julen feiret med populært-fulgt ritualer som dekorere et juletre og kysse under mistelteinen. Utsmykningen av juletre, i utgangspunktet en tysk skikk ble popularisert i USA i 1841 av Prince Albert, og etter hvert også transpired til Storbritannia. Praksisen med ‘kysse under mistelteinen’ kom til landets julefeiringen fra svært gamle Druid riter. Singing julesanger er også en populær tradisjon som fremkom fra dette landet av gruppene i serenades som pleide å besøke hvert hus for å spre ferien ånd av festivalen.

I Storbritannia er Santa Claus kjent som Father Christmas. Her er det en populær trend å skrive brev til julenissen detaljering deres ønsker og kaste dem inn i peisen. Barn kan også henge strømper fra bokhyllen og ønsker dem til å bli fylt med gaver julenissen. Barn ofte holde kaker og bakverk sammen med sokker for å behage Father Christmas. Det er også en populær skikk utveksling julegaver i dette landet. Gaver utveksles mellom kjære, slektninger og venner på juledag.

Det er en stor fest i anledning julen i England. Julebord i Storbritannia er generelt spises på middag på den juledag. Den typisk meny for Christmas ‘dagslys’ middag består av stekt kalkun med grønnsaker og sauser. Tradisjonelt er en lekker fruktig Christmas pudding med konjakk saus servert som dessert på denne anledningen. Andre populære retter av en tradisjonell julemeny inneholder smuldre paier og bakverk tilfeller fylt med en blanding av hakkede tørket frukt.

Dagen etter julefeiringen i Storbritannia kalles som “Boxing Day”. På denne dagen, unge gutter i landet går rundt med leire bokser å samle inn penger. Når disse leire boksene er fulle, er disse brutt på kirkene og hele pengene er gitt til de fattige og trengende. Dette ritualet knyttet til julefeiringen begynte i landet midten av forrige århundre, og er en unik og eksklusiv del av jula i Storbritannia. Denne dagen er i utgangspunktet ment for å gi rikdom til de fattige, slik at de kan oppfylle sine behov på festlige anledninger.

Tio de Nadal
Christmas In Africa
The Gift Of The Magi
Hjemmelaget julepynt
History of julen
Julestrømper Hunt
Julen Mistletoe
Christmas pudding
Julen Wreath Storage
Mr. Bingle
Badalisc

Leave a Reply