Jul i Bulgaria

Mye som de andre landene i verden, er julefeiringen i Bulgaria holdt med stor pomp og show. Landet er innhyllet i festlig massevis, med hver enkelte å gjøre lystig og feire utbruddet av jubileumsboken tid. Bulgaria julefeiringen er kjent som ‘Koleda “og starter nesten en uke fremover og sist til om det nye året. Per felles tro, bulgarere mener at mor Mary fødte Kristus på julaften, men bare kunngjorde fødselen neste dag, som feires som julen. I bulgarske folkemusikk, er troen fortsatt praktiseres og nybakte mødre kunngjøre fødselen av deres barn til verden på den påfølgende dagen bare.

Julefeiringen i Bulgaria
Snakker om julen skikker og tradisjoner, følger Bulgaria religiøst den østlige ortodokse kirke. Det kan sies fordi landet oppfyller de to viktigste kjennetegn av de ortodokse feiringen – faste i adventstiden og forbereder den symbolske overdådige julaften måltid. Førti dager før jul, bulgarere observere faste, og dermed avstå seg fra alle animalske produkter, som for eksempel kjøtt, ost, yoghurt, melk og egg. Den faste ender på juledag, etter en hovedsak veganer julaften måltid, når kjøttforbruket avkastning.

En tradisjonell rituale som ble praktisert i Bulgaria i løpet av julen er Koleduvane. I dette, ville koledari eller unge, ugifte menn spre juleglede rundt på plassen ved å kle i kostymer og sang sanger. Disse unge guttene ville synge sanger for rikdom og helse av vertene og bli belønnet med penger, mat og så videre. De pleide å bære lange stokker som kalles ‘Rkoledaris’, som runde brød med hull, kjent som ‘kravai’, ble sittende fast. Ritualet er fortsatt sett i praksis i visse landsbyer og byer. Bortsett fra dette, brukte bulgarere å tenne et bål og la den brenne hele natten. Det ble antatt at dette ville bringe hell og slå håp til virkelighet.

En annen spell for velstand på julen, som er praktisert i Bulgaria til dato, er innsetting av en sølvmynt i et brød. I likhet med den tilpassede praktisert i andre deler av verden, kutter den eldste medlem av familien brødet og gir et stykke til alle ved bordet. Personen som finner mynten i hans stykke brød er forventet å ha hell i det kommende året. En liten variant av denne skikken praktiseres også i enkelte deler av Bulgaria. Her er de ugifte jentene ta sin første stykke brød fra julaften måltid og plassere den under sine puter, og mente at ved å gjøre det, vil de drømme om deres vil være mann i natt.

På julen, feiringer og overdådige måltider går hånd i hånd rundt om i verden. Slik er synet i Bulgaria så vel som folk forberede scrumptious veganer middag på julaften. I hver husstand, er minst 12 elementer tilberedes og serveres ved middagsbordet, hver betegner rikdom og velstand av de kommende månedene. En ideell Bulgarsk julaften middag bordet ville skryte av bønner, forskjellige typer nøtter, svisker, kaker og den tradisjonelle Banitza. I tillegg til dette, er det valnøtt for alle ved bordet. Den som får en god og deilig mutter ville ha en heldig år fremover og omvendt. Skjønt, i løpet av årene, har toll endret litt, en ting som har vært konstant er festlig ånd av julen!

Christmas Toys for Boys
Christmas Tree
Christmas Wedding
Jul i India
Noel Baba
A Christmas Carol
Julegave Utveksling
Julegaver til lærere
Christmas Party Games
Korte julen Poems
Julen Advent Calendar Ideas

Leave a Reply