Joulupukki

Joulupukki er den finske versjonen av den tradisjonelle Santa Claus legende. Navnet oversettes til Yule geit. Joulupukkis ble opprinnelig tenkt som onde menn som krevde respekt fra barn. Legenden sier at disse tallene hadde en ondskapsfull, geit-lignende utseende som ville skremme uskyldige barn i julen. Den moderne versjonen av Joulupukki viser en gammel mann iført en rød, geit-skinned pels, med en forbløffende likhet med den tradisjonelle Santa Claus. I motsetning til Julenissens tradisjoner gave-gi på kvelden, Joulupukki streife fritt omkring på dagtid, deler ut gaver til barna. Overgangen fra å være en mytisk, onde vesen til en medfølende, lubben, gave-giver vil aldri bli kjent. Joulupukki bruker en spaserstokk og reiser i sleder som ikke flyr, og når han møter barn, han tradisjonelt begynner samtale med dem ved å spørre om det noen veloppdragen barn i gruppen.

Finsk julen Figur

The Evil Joulupukki
Selv om moderne Joulupukkis vises og oppfører seg som julenissen, historie stater og skildrer et helt annet bilde av de opprinnelige. I Pagan historie, ble onde ånder avverges med bønner og andre festligheter. Disse onde ånder ble sagt å ha horn og en Yule ansikt. Yule geiter anses å være stygge skapninger med en temperamentsfull holdning, derav de onde varsler forbundet med ansiktet.

De Joulupukkis var kjent for å skremme barn i julen og er sagt å ha spurt og krevde gaver fra dem i stedet for å gi dem gaver. Det er uklare teorier som gir muligheter for den plutselige transformasjonen fra en ond Joulupukki til Saint lignende karakter av Father Christmas. Tegnet og selv utseendet har endret seg de Joulupukkis med navnet gjenværende som eneste funksjon i fortiden.

Myter og legender

Julen Wreath History
Christmas Carols
Grinch
Mikulas
Julen Candy Cane Dekor
Fine julegaver
Julen Door Decor
Modern juletrepynt
Moderne juledekorasjon
Julen Advent Calendar Ideas
Jul i USA

Leave a Reply