Jack Frost

Ifølge en populær skandinavisk legende, er Jack en alv som den norrøne vikinger heter Jøkul Frosti, som betyr Icicle Frost. Antas å ha kunstnerisk virtuositet, er Jack sies å snike seg inn byene sent på kvelden og gjøre elegante frost design på vinduene og over vinteren blader og gress. Selv om legenden Jack Frost har ikke vært assosiert med kristendommen, men han er sett til å lage spesielle opptredener i dagens moderne sekulære julen underholdningsprogrammer, ofte som en av medlemmene av Santa Claus ‘entourage. Jack Frost synes også ganske ofte i litteratur, film, tv, musikk og videospill, portretterer en uhyggelig ugagn maker. Det har også gjort flere opptredener i dagens moderne tegneserier som en av de julen hovedpersonene. Jack Frost, men som ikke er relatert til jul, har så mange egenskaper som gjør ham perfekt til jul, at folk har nå helhjertet akseptert ham som en Yuletide figur. Hvis du ønsker å utforske mer om dette mytologisk karakter, holde lesing.

Jack Frost Viking

I norrøn Folklore
Jack Frost, en alv i norrøn mytologi, legemliggjør skarp, kaldt, vintervær og var sønn av vinden. Han har vært en populær figur i Anglo-Saxon og Norse vinter skikker. Men i Viking lore, er han omtalt som Jøkul Frosti eller istapp frost. Det antas at han er en ansvarlig for de frosty, fernlike krystall mønster på vinduer på kalde morgener (vindu frost eller bregne frost). Han er ofte portrettert som en usynlig ånd som ingen kan røre eller høre. Selv utgangspunktet vennlig og lystig, Jack Frost, hvis provosert, kan drepe sine ofre ved å dekke dem med snø.

I moderne litteratur
I “The Life and Adventures of Santa Claus ‘skrevet av L. Frank Baums i 1902, ble Jack Frost avbildet som sønn av den ikke navngitte Frost konge som trekker glede av nipping score neser og ører og tær. Men selv om Santa Claus liker Jack, anser han ham en Jolly Rogue, knapt stoler på ham og spør Jack til overs barna. Jack sier han vil hvis han kan motstå fristelsen. Tegnet av Jack dukker i en av de korte historiene Baum, Runaway Shadows. Her er han avbildet som den ene, som eier makt til å fryse skygger og deler dem fra sine eiere, noe som gjør dem sine egne levende vesener. Jack Frost vises også i et dikt av Elizabeth Bishop tittelen, første død i Nova Scotia. I Rainbow magiske bøker med Daisy Meadows har Jack Frost blitt fremstilt som en antagonist som arbeider for å fryse Eventyrland.

I tegneserier utgitt av rettidig tegneserier (nå Marvel Comics) i 1940, brukte Jack Frost å være en superhelt, dekket av is, og kunne projisere is og kulde.

Film og spill
En russisk film, laget i 1964, ble kåret Morozko – den russiske tilsvarende Jack Frost. Tegnet har også omtalt i to Hollywood-filmer, med tittelen begge Jack Frost. Tegnet av Jack Frost har også vært populært i videospill og har dukket opp i mange av dem som Adventure Quest, Guild Wars, Granado Espada, City of Villains, Killing Floor og Rune Scape.

Avbildet i mange former og figurer, har denne mytiske figuren vært umåtelig populær og til tross for at ingen sammenheng med kristendommen, kan det sees gjøre skinn med Santa Claus ‘entourage ganske ofte.

Christmas Toys for Girls
Christmas Tree
Legend Of The Julestjernen
The Gift Of The Magi
Olentzero
Christmas In Etiopia
Tradisjonell juledekorasjon
Mrs. Santa Claus
Creative julen Oppskrifter
Merry Christmas Origin
Christmas In Irland

Leave a Reply