History of julen

Julen er en av de mest populære festivaler rundt om i verden. Nærmer vinteren indikerer oss at julen er rundt og vi vanligvis forbinder om vinteren med julefeiring og med 25 desember som fødselen av Herren Kristus. Men til undringen din, datoer historie julen tilbake over 4000 år, og det forteller oss at feiringen i vintersesongen var vanlig, selv måten før Kristus ble født. Det har blitt feiret på ulike steder for ulike grunner, og det var ganske senere at datoen for feiringen ble løst å være 25. desember. Utforsk kronologisk beskrivelse av fremveksten av julefeiringen i de følgende avsnittene.

Siden tider av tidlig Mesopotamia feiringer, var det store feiringer med bål, yule log, deling av gaver, karneval og parader i løpet av tiden som nå er kjent som jula i ære av sin sjef gud, Marduk. Det ble antatt at hvert år Gud måtte føre krig med monstre av kaos i vintersesongen og den mesopotamiske kongen måtte sverge sin trofasthet til Gud og retur med Marduk til kamp ved sin side. Dette kalles for offer av kongen, som var faktisk ikke en praktisk ting å gjøre, og dermed en kriminell dømt til døden ble kronet som “mock kongens og kledd i kongelig kjole og gitt alle de privilegier og respekt for kongen og deretter var ofret som kongen selv. Gamle grekerne hadde en lignende festival hvor deres Gud Kronos kjempet mot tyrannen guden Zevs og hans Titans.

Persere og babylonerne feiret høytiden for Sacaea å spre budskapet om universell kjærlighet. 25 desember har vært hellig for hedningene av romere og persere etter Mithraism som sin religion, og på denne dagen, byttet slavene posisjoner med sine herrer og kunne behandle mestere som sine slaver. Tidlig overtroisk europeere utført spesielle ritualer under vintersolverv å overtale solen å komme tilbake da de mente at vinteren var sesongen for onde ånder, hekser, spøkelser og troll. Skandinaver sendte speidere for å se etter solen på fjelltoppene som ville jag tilbake til landsbyen så snart de så de første solstrålene å levere den gode nyheten. Den gode nyheten var nok føre for dem å feire julen, da en stor fest ble holdt rundt bålene laget av Juleved. Noen av menneskene ville binde epler på grener av bartrær i håp nærmer våren og sommeren.

Romerne feiret Saturnalia fra midten av desember til 1. januar i ære av deres hedenske guden Saturn som inneholdt rop ‘Jo Saturnalia! maskerer, grand fester og utveksling av Strenae eller heldig frukt som gaver. Christmas, i sine tidlige dager, ble observert som den høytidelige og religiøse ferie som Kristi fødsel som fusjonerte senere med den gledelige aktiviteten Saturnalia med det økende antall konvertitter til sist kirke godkjent av disse feiringene innenfor visse grenser. Det antas at julefeiringen blir holdt siden 98 e.Kr. skjønt, det var 39 år senere at biskopen av Roma bestilt en høytidelig fest skal holdes hvert år til julaften. Det tok mer enn ytterligere to århundrer for biskopen av Roma, Julius I, å valgte 25 desember som dagen for overholdelse av julen.

Julehandel for pappa
Julen Resepsjon Aktiviteter
Julen Choir
Julen Trivia
Christmas In Etiopia
Secret Santa Party Spill
Julen I Øst-Asia
Christmas Shopping For Kids
Funny Christmas Songs
Christmas håndverk
Christmas In Finland

Leave a Reply