Grinch

Julen markerer en flott ferie sesong beriket av ivrige feiring og mange julesanger legender, myter og mange tilknyttede tegn. Yuletide sesongen, med alle sine sagnomsuste tegn, fremkaller fantasien til mange, noe som resulterer i tiltredelse av disse muntre tegn gjennom mange nye kontoer i form av dikt, julesanger og historier. Det er mange historier skrevet med scene av julen, og mange av dem håndtere rene fantasifulle historier. Interessant, ble mange av disse bøkene populært gjør mytisk karakter en favoritt blant barn. Grinch er også en slik fiktiv karakter skapt av Dr. Seuss kreativ hjerne. Historien om Grinch ble avbildet med hjelp av rhymed vers og ble utgitt i 1957 i form en bok av Random House, primært rettet mot barn. Historien er en satire, rettet mot dem som utnytter ferien. Det er, ifølge kritikerne, en kritisk gjennomgang av kommersialisering av julen.

Julen Grinch

Opprinnelsen
Grinch oppsto som en fiktiv figur i boka Hvordan Grinch Stole Christmas. Grinch var hovedpersonen i denne boka som ble utgitt i 1957 og ble en umiddelbar hit med barna gjør tegnet også umiddelbart kjent.

Utseende
Som alle andre fiktiv karakter, har Grinch også en merkelig utseende. I den opprinnelige boken, er Grinch avbildet i sort, hvitt og noen nyanser av rødt. Men da han ble tilpasset til animasjon, fikk han et nytt utseende med grønn kropp og kremfargede øyne.

Grinch bor i en hule nær byen Whoville, førsteklasses beliggenhet hvor historien finner sted. Hans eneste følgesvenn er hans hund, Max. Grin hater juleferien fordi hans hjerte er to størrelser for liten. Han planlegger å stjele julegaver og pynt, og forkler seg som Santa. Grinch er utstyrt med mange overnaturlige krefter, og han kan lett løfte en slede fullastet med gaver. Hulen der han bor ble skåret ut av ham med bare hendene, og at også når han var bare et barn. Den unge Grinch løftet et juletre og kastet den tvers over rommet! Han kan utføre store sprang som er umulig med mennesker og utrolig, kan han overleve i det kalde været med lite eller ingen beskyttelse. Han bruker briller og keramikk med stor glede, og det ikke forårsaker skade på kroppen hans.

Sammenstøt
Helt siden historien ble utgitt, ble Grinch populære og i dag, representerer ordet Grinch en person med maur-ferie ånd. Det er også synonymt med dårlige kvaliteter som grådighet og betegner en grov person. Dette ferie hating karakter har nå blitt et ikon for vinterferien. Ulike Grinch samleobjekter er tilgjengelig i form av plysj dukker, julepynt, Halloween kostymer og ulike klær eks.

I Films
I 1977 skrev Dr. Seuss Grinch historier under tittelen ‘Halloween Er Grinch Night “, en Halloween spesielt program som ble sendt på ABC. Igjen i 1982, kom han opp med en annen del The Grinch Grinches katten i hatten. Dette ble produsert av Dr. Seuss og både tele-filmer mottok Emmy Awards. Tegnet Grinch ble også tilpasset til en animasjon film som heter “Grinch” i regi av Chuck Jones som ble sendt i 1966. En komedie film Hvordan Grinch stjal julen ble utgitt i 2000.

Grinch står for alt anti-jul, men hans budskap er ikke å boikotte julen eller noen ferie for den saks skyld, det viktigste budskapet er å ikke kommersialisere julen heller se det for hva det er – en feiring av renhet, glede og deling.

Chrismukkah
Jack Frost
Juletre Vedlikehold
Christmas In Mellom-Amerika
Julen Around The World
The Gift Of The Magi
Julen Angels
Julen Prayers
Julen leker for barna
Juletre Tradisjon
Christmas In Sørøst-Europa

Leave a Reply