Førkristen Alpine Tradisjoner

De gamle Alpine tradisjoner førkristen tid blir fulgt i mange deler av Slovenia, Bayern, Østerrike, Sveits, western Kroatia og Italia. Siden oldtiden har de førkristne Alpine tradisjoner fra hedensk tid blitt innlemmet i mange av de slaviske, Raetian, germanske og galliske kulturer av østlige og sentrale Alpene regioner i Europa. Disse tradisjonene er fortsatt praktiseres i fjerntliggende områder i form av ritualer, kunst, dans, prosesjoner og spill. Disse gamle hedenske tradisjoner dreie seg mange mytologiske skapninger som Krampus, Perchten og Badalisc. Ifølge folklore, besøker Krampus, en demonisk figur, i juletider, sammen med St. Nicholas, å straffe slemme barn. Perchten er en annen mytisk figur assosiert med pre-kristne Alpine tradisjoner. Perchten masker brukes til å bli paradert i løpet av siste uken i desember og begynnelsen av januar i mange paganistic regioner. I noen regionen i Østerrike, er Perchten prosesjoner fortsatt utføres hver vintersesongen.

Gamle hedenske tradisjoner

Krampus
Krampus er avbildet som et dyr eller demonisk figur i germansk folklore. Hans fysiske utseende bærer en hårete utseende med horn, klovdyr hover og en hengende tunge. Han sies å være bærer kjeder med bjeller i forskjellige størrelser. Det antas at i løpet av julen, kommer Krampus sammen med St. Nicholas å dømme slemme barn og straffe dem. I mange alpine regionene, har det vært en tradisjon for folk å kle seg ut som Krampus den 5. desember for å skremme bort barn. I noen alpine regionene, er Krampus kveld observert før festen for St. Nicholas den 6. desember. Det var forsøk på tidlige katolske å motvirke feiringen rundt denne demoniske figuren. Imidlertid fortsatte tradisjonen og i 17. århundre, ble Krampus gjort en del av kristne vinter feiringer ved sammenkobling ham opp med St. Nicholas.

Perchten
Perchten representerer kvinnelige masker av gudinnen Frau Perchta. Perchten masker ble paradert i løpet av siste uken i desember og begynnelsen av januar, spesielt 6. januar i paganistic regioner. Perchten kostyme inkluderer hvit eller brun sau hud og brune tre maske. De ulike andre navn på Perchten i ulike regioner er “Perhta-Baba ‘,’ Bechtrababa ‘,’ Pudelfrau ‘,’ Zampermuatta Sampa ‘,’ Stampa ‘,’ Lutzl ‘,’ Berchta ‘,’ Pehta ‘,’ Berigl ‘,’ Zlobna Pehta ‘,’ Rauweib Zamperin ‘og’ Berchtlmuada ‘. Perchten prosesjoner utføres hver vinter sesong i enkelte regioner i Østerrike. I tidlige perioder, den romersk-katolske kirke kom seg tungt på dette frodig praksis imidlertid frifunnet Kirken den i det 17. århundre og denne praksisen fortsetter til denne dag.

Badalisc
Den Badalisc er en annen mytologisk figur i alpine tradisjon. Dette representerer godhet og antas å bo i skogen av Andrista, Italia. Folk følger årlige ritualer som involverer Badalisc å fortelle historier om utbredt rykter og sladder og symbolsk slipper skapningen etter festivalen.

Til tross for motløshet fra ulike regjeringer, fortsetter den gamle skikker praktisere ånd-baserte mytologiske tradisjoner fortsatt. Mens noen tall har blitt en integrert del av julefeiringen, andre er godt på vei til utryddelse.

Julen Prayers
Julen Window Decor
Legend of Drummer Boy
Christmas In Sør-Amerika
Julen Wreath Dekor
Christmas In Canada
Julen Advent Calendar Ideas
Juledekorasjon for mottak
Christmas Village Dekor Theme
Anastasia Of Sirmium
Julen Innendørs Dekor

Leave a Reply