Father Christmas

Julen er en tid for glede og feiring både for barn og voksne. For voksne, kan det ha en mer religiøs betydning som det er fødselsdagen til Guds sønn, men for barn er det en fantastisk ferie som bringer dem masse gaver og kaker. Gaver er svært viktig i julen og så er de gift-bærende tallene antas å distribuere gaver til barn. Kledd i rødt og hvitt, er julenissen en slik populær gave å gi figuren i noen engelsktalende land i verden, og er synonymt med Santa Clause. Han, i likhet Julenissen, bringer gaver til barn og drops dem foran barnas hus i løpet av natten. Barn skriver vanligvis brev til julenissen forklare ham hvordan de har vært god gjennom hele året. Også ber de om sine favoritt gaver gjennom disse brevene. Tradisjonelt, barn kaste disse brevene på baksiden av peisen hvor disse brevene blir så ført til Father Christmas av skorsteiner. Les videre for å vite mer om julenissen.

Father Christmas Legends

Utseende
Father Christmas vises i rødt antrekk med en trimmet hvit kant, ofte bandt med svart belte og sorte støvler og bærer en lang og floppy rød lue på hodet. Han er en eldre mann, i alderen ca 70 år, har grått skjegg og bart og bærer en stor brun sekk, full av gaver, på ryggen. Egentlig var det Thomas Nast som skapte den røde egnet julen far. Det antas at han bor på Nordpolen og at hans alver lage leker til jul.

Rolle i julen
Det antas at Julenissens alver lage leker til jul, og han fyller disse i en sekk og distribuerer blant barna. Han reiser på en slede trukket av åtte reinsdyr. Det antas at han kommer inn gjennom skorsteinen på huset om natten og holder gaver til barn i strømper eller poser hang enten ved sengen eller på juletreet.

Kort historikk
I England var Father Christmas faktisk ikke en del av julen, i stedet ble han assosiert med engelsk Midwinter festival og ble vanligvis funnet kledd i grønt symboliserer den kommende vårsesongen. Han ga aldri noen gaver til barn heller ikke han gå inn ethvert hjem gjennom skorsteinen. Han bare vandret fra hus til hus, banket på dører og ha fester. Dette tallet gradvis ble knyttet til jul og ble populær som julenissen. Han representerer ånd hurrarop og kjærlighet i julen.

Dikt på julenissen
Dette diktet ble skrevet av Clement C. Moore som sin julegave til sine barn.
Han ble kledd i pels fra hodet til foten sin,
Og hans klær ble alle flekket med aske og sot;
En bunt av leker han hadde slengt på ryggen,
Og han så ut som en peddler bare åpnet sin sekk.
Hans øyne hvordan de blinket! Hans gropene hvordan gledelig!
Kinnene var som roser, nesen som et kirsebær;
Hans pussig liten munn ble utarbeidet som en bue,
Og skjegg på haken hans var hvit som snø.
Stubben av et rør han holdt fast i tennene,
Og røyken den omkranser hodet som en krans.
Han hadde et bredt ansikt, og en liten rund mage
Som rystet da han lo som en bolle full av gelé.
Han var lubben og lubben, rett jolly gammel alv
Og jeg lo da jeg så ham, til tross for meg selv.

Father Christmas, som er åpenbar, stammer høyt fra den vanlige julen skikkelse Santa Claus. Begge bringe glede og gaver til folk og gjøre julen så mye lystigere.

Pere Fouettard
Julepynt
Olentzero
Julen Bryllupsinvitasjoner
Julen SMS
Christmas In Australia
Julen Choir
Julen dikt for barn
Jul i India
Christmas Shopping For Wife
Jul i Portugal

Leave a Reply