Ebenezer Scrooge

Kåret som den mest populære av alle Charles Dickens ‘tegn, er Ebenezer Scrooge hovedpersonen i romanen’ A Christmas Carol “, utgitt i 1843. Ebenezer Scrooge er portrettert som en gjennomsnittlig, uvennlig og gjerrig person som gjennomgår en forandring i hjertet etter å ha blitt besøkt av spøkelser av Christmas Past, julegave og jul ennå ikke kommet. I 1841, så Charles Dickens en grav markør under hans kveldstur i Canongate Kirkyard i Edinburgh. Gravstein var for en vinhandler, Ebenezer Lennox Scroggie. På grunn av de dårlige lys, misread Dickens meldingen på gravstein som “en gjennomsnittlig mann ‘i stedet for’ et måltid mann». Denne hendelsen inspirerte ham til å skrive denne historien. Liv og historien om Scrooge er tilpasset dagens moderne versjoner for å forklare begrepene innen bank og finans. Tegnet fra boken er tilpasset filmer, både animert og spillefilmer. Her er en titt på hans historie.

Gnier Scrooge
Historien om Ebenezer Scrooge starter i London, hvor han bestemmer seg for å hengi sitt liv i akkumulere rikdom, selv på bekostning av å velge penger over kvinnen han elsker. I Dickens ‘egne ord, har Skrue omgjort til en klemme, wrenching, gripe, skraping, tviholder, griske gamle synder som har mistet alle følelser og familie verdier. Han har en kontorist Bob Cratchit, som er mishandlet regelmessig og en nevø, Fred Scrooge, som også avvist av den gamle mannen.

På den ene julaften, er Skrue besøk av gjenferdet til sin døde forretningspartner, Jacob Marley. Han sier at Scrooge vil også ha en slutt som ham hvis han ikke forandrer hans veier. Marley spøkelse informerer deretter at tre spøkelser av julen vil besøke ham den kvelden. Den første spøkelse, ‘The Ghost of Christmas Past “, vises og viser ham scener fra hans tidligere liv. Disse scenene starte med ham å være en lykkelig person, men gå videre til å skildre hvordan unsocial, penger besatt og depressingly arbeidsnarkoman han ble med årene. Scenene starte fra barndommen og utvide til hans forlatte forlovede, Belle.

Den andre spøkelse, ‘The Ghost of Christmas Present “, besøk for å vise ham den glade og innhold liv av hans nevø Fred og hans kontorist Bob. Han er særlig medlidenhet når han ser Bobs handikappede sønn, Tiny Tim, som er dødssyk, og kan ikke behandles på grunn av de store utgiftene som kreves for behandling. Skrue innser da hans hensynsløshet og det faktum at han betaler for mindre til kontorist hans. Han er videre flyttet da, tross alt, kontorist familie fortsatt husker ham i deres bønner og ønsker det beste for ham.

Mot slutten av kvelden kommer den siste spøkelse, ‘The Ghost of Christmas Yet to Come “, som viser ham hvordan ting vil ende opp for ham hvis han fortsetter å leve på denne måten. Han ser at hans død er frydet av alle rundt ham, og han er gravlagt i en rotete gravplass med en billig gravstein. Brakt til realisering av visjoner, ber Skrue spøkelset om en ny sjanse for å gjøre livet mer meningsfylt. Han våkner opp på julaften morgen som en forandret mann med et slag, sjenerøs og velvillig hjerte.

Denne historien forklarer livet av en nådeløs mann og hvordan han endrer til en bedre person på realisere egoisme og uriktigheter av hans levesett.

Claus Cranberry Punch
Julen Cruise
Christmas In Polen
Baby Jesus Theft
The Gift Of The Magi
Julen leker for småbarn
Father Christmas
Julen Wedding Party favoriserer
Julen bøker for barn
Julen Legends
Julen Mistletoe

Leave a Reply