Ded Moroz

Ded Moroz, eller gjorde Moroz, er den slaviske motstykket til den populære vestlige gave-gi figuren “Santa Claus”. Ded Moroz, eller bestefar Frost, sies å bringe gaver til barn på nyttårsaften og leverer dem gå fra dør-til-dør på fester. Ut av mange ikke-kirken tilknyttede gave-gi tall som startet vises i den moderne kulturen i hele Europa, Ded Moroz, eller bestefar Frost, var Russlands øverste oppføring. Han kom inn i eksistens i russisk kultur rundt slutten av det 19. århundre da attributtene Ded Moroz begynte å ta røtter, under litterære påvirkninger. En av de store påvirkninger på dette russiske legenden var at av eventyret spill, Snegurochka, skrevet av den berømte russiske dramatikeren Aleksandr Ostrovsky. Ved slutten av det 19. århundre, fikk legenden Ded Moroz enorme popularitet og ble en av de mest fremtredende mytiske nyttår gave-givers i Russland. Lær mer om dette populære russiske gave bærer i følgende linjer.

Ded Moroz Snegurochka

Utseende
Ded Moroz antas å være en høy, slank gammel mann som har en langt hvitt skjegg. Lang, er elegant pyntet robes i rødt og gull sies å være hans klær. Den drakt, der Ded Moroz er ofte portrettert, ligner en biskop geistlig drakt, hvit blonder messeskjorte, rød Cossack, lang rød takle gull stæsj og den høye, pekte biskop lue. Under sovjettiden, Ded Moroz kapper pleide å være lys blå i fargen. Det antas at han bor i et tømmerhus i den skogkledde landsbyen Viliky Ustyug av Vologodskaya regionen som ligger 500 miles veien fra Moskva, mot nordvest Russland. Formidling av Ded Moroz er en troika, en svært utsmykket utsøkt slede som trekkes av tre hester. Det sies at han er ledsaget av Snegurochka, også kalt Snow Maiden, som er hans barnebarn.

Forskjeller og likheter med Santa
Den store forskjellen som ligger mellom Ded Moroz og Western Santa er måten de tilbyr sine gaver. I motsetning til Santa, ikke Ded Moroz ikke kommer glidende inne i en skorstein. Det er også sagt at han ikke lande sleden på taket topper. Han besøker bare gode gutter og jenter. Men akkurat som Santa, ikke Ded Moroz ikke besøke husene der barna er våkne, selv om de har vært dydig gjennom hele året. Russerne, tradisjonelt, la ut mat for Ded Moroz, måten cookies og melk holdes ute for Santa i de vestlige landene.

I moderne kultur
Ded Moroz er en populær figur i moderne Russland. Yury Luzhkov, daværende borgermester i Moskva, kunngjorde byen Veliky Ustyug i Vologda oblast i Russland som hjemmet til den russiske Ded Moroz, i 1998. Fra 2003 til 2010 ble postkontoret i Veliky Ustyug overveldet med ca 2.000.000 bokstaver, fra hele verden, og nådde det for Ded Moroz.

Som Santa, folk gjør opptredener som Ded Moroz og Snegurochka, bærer presenterer, i barneselskap i løpet av vinteren høytiden.

Moderne juledekorasjon
Father Christmas
Jack Frost
Christmas In Sibir
Christmas In Ungarn
Juletre Vedlikehold
Julepresanger til tenåringer
Snowman Julen Crafts
Jul Home dekorasjoner
Claus Cranberry Punch
Outdoor Juledekorasjoner

Leave a Reply