Christmas In Ukraina

Julen i Ukraina er fastsatt i henhold til den julianske kalenderen, som begynner fra 6. januar, på julaften, og strekker til 19 januar, da det ender med ‘Jordan eller Epiphany’. Juledag faller 25. desember, i samsvar med det sivile eller pavens kalender eller januar 7, som er tradisjonelt den ortodokse eller Øst Rite (julianske kalenderen) kirke hellig dag. Festlig sesongen starter med advent. Mange troende i Ukraina rask (delvis) i fire uker, for å forberede seg for den hellige juledag. Les videre for å vite mer om ukrainske kristne feiringer og tradisjoner.

Julefeiringen i Ukraina
Den hellige supper, kjent som Sviata Vechera, er den viktigste delen av julaften i Ukraina. Broderte duker, med litt høy, er spredt ved middagsbordet. Dette er gjort for å symbolisere krybbe i Betlehem, der Jesus ble født. Middagen starter når barna kunngjøre utseendet på den første stjernen på kveldshimmelen. I jordbruksbygdene i landet, bringer familiens overhode en bunke av hvete, som kalles ‘didukh’ (som betyr bestefar ånd). Didkuh er symbolsk for forfedrene til husholdning og understreker betydningen av de gamle og rike hvete avlinger i Ukraina, der de innfødte har matet i århundrer.

De byfolk i Ukraina dekorere middagsbordet hjelp av noen få stilker av gylden hvete i en vase, akkurat som “didkuh ‘. Sviata Vechera i Ukraina begynner med en bønn. Den tradisjonelle julehilsen ‘Khristos rodyvsya! eller ‘Khristos razhdayetsya’ (som betyr Kristus er født!), er resitert av familiens overhode. De andre medlemmene av familien svare ham ved å si ‘Slavite Yoho! (La oss forherlige ham!). Hele familien synger ukrainske julesanger eller Kolyadky etter middag. I noen ukrainske samfunn, og er den gamle tradisjonen med caroling fortsatte. Ungdommer eller medlemmer av kirken går fra dør til dør og samle inn donasjoner fra celebrators. ‘Boh predvichny “er den mest populære ukrainske carol. Gamle hedenske sanger omgjort til kristne julesanger også sunget.

På Julaften, gudstjenester begynner før midnatt og fortsetter til neste morgen. Far Frost brukes til å bringe gaver til ukrainske barn den 19. desember i fortiden. Imidlertid har datoen nå blitt endret til juledag. Far Frost rir en slede, som er gjennomført av reinsdyr. Snowflake Girl, som dons en sølv blå drakt som er trimmet med hvit pels og en krone av snø, assists Far Frost i hans reise. Den tradisjonelle julen skikker i Ukraina pleide å være fargerik og full av feststemning. Men den moderne feiringen er mer fokusert på ‘Holy Supper’ og religiøse tjenester i kirken.

Easy Julen Recipes For Kids
Julehilsener
Creative julen Oppskrifter
Christmas In Holland
Jul i Vatikanet
Christmas Tree
Julen Grinch
Christmas håndverk For barn
Christmas Light Dekor
Juletradisjoner
Julen leker for småbarn

Leave a Reply