Christmas In Sveits

Julen er en av de mest lykksalig anledninger i Sveits. Feiringen av festivalen i den europeiske landet er ikke veldig mye forskjellig fra de sett i andre land på kontinentet. Man kan se den samme grad av munterhet, inkludert familie sammenkomster på julaften og gudstjenester på den påfølgende dagen. Tradisjonene knyttet til feiringen av den lovende anledningen i Sveits er fulgt siden aldre. Gå gjennom følgende linjer å vite alt om feiringen av julen i Sveits.

Julefeiringen i Sveits

I Sveits er advent regnes som den perioden som starter på den fjerde søndagen før julaften. Advent markerer begynnelsen av forberedelsene ankomsten av Herren Jesus Kristus. Historiske opptegnelser sier at folk i det 19. århundre etterlengtede for denne perioden. Ifølge dem var advent tid til å forkynne barn om kvaliteten på tålmodighet før en belønning. For å markere denne tradisjonen, ble en adventskalender utviklet, som besto av 24 små klaffer som åpnes på vinduer med bilder, som viser hver en Christmas scene.

Bortsett fra adventskalendere, Advent krans danner en viktig del av skikkene fulgt i feiringen av julen i Sveits. Per tradisjon består Advent krans av fire lys, ett for hver av de søndager i advent. Ett stearinlys er brent på den første dagen, den andre på den andre søndag og så videre. Denne skikken å belyse lysene på Advent krans er også sett i mange andre land i verden. En annen tradisjon er ganske populær i Sveits er “Kluasjagen ‘, som bokstavelig talt betyr’ Nicholas Chase ‘. Det er observert den 5. desember i katolske områder av Sveits.

Mer enn 200 menn deltar i fakkeltog for Nicholas Chase. De kledd seg i lange hvite skjørt og danse gjennom gatene i Sveits, særlig i Küssnacht am Rigi i Canton Schwyz. Eskortert av flere mørke klær foran assistenter, markerer en person forkledd som St. Nicholas sin opptreden i prosesjon. Han blir fulgt av mennene, som danser rytmisk mot beina, mens andre blåse blåsere for dem. Denne tradisjonen følges fra år til år, noe som gjør det til et viktig skikk i Sveits.

I de områdene av Sveits hvor tysk-talende folk er konsentrert, er en tilpasset ligner Nicholas Chase fulgt. I disse områdene, vises St. Nicholas 6. desember, når barn våken for å finne sine sko fylt med appelsiner, nøtter og kjeks. St. Nicholas er populært kalt “Samichlaus” i disse områdene. Han er ledsaget av en karakter som heter Schmutzli, som betaler besøk til små barn. Det antas at Schmutzli bærer stokk og jute sekk fylt med gaver til de små.

På julaften, folk i Sveits arrangere familien kommer sammen. Vanligvis foreldre pynte juletreet. Men ville små barn også være interessert i å dekorere sine brightly opplyst juletre. Attraktivt pakket gaver er plassert under juletreet, som åpnet bare på den påfølgende dagen. Mens julelys er glitrende og blinkende i andre deler av verden, i Sveits, ville du ofte oppdage streng av lys, hang til juletreet, avgir gult lys. Mennesker i landet ville ha en tidlig middag. Deretter samler hele familien rundt juletreet.

Folk ville hodet mot nærmeste kirke til å delta på Midnight Mass, på julaften. Christkindli, en engel kledd i hvite kjortler besøker alle hjem for å kunngjøre at det er juletider. Som hun steg inn i huset, ville folk belyse lysene på juletreet og deretter engelen tilbyr gaver til dem. På den påfølgende dagen, ville folk hodet mot nærmeste kirke, delta på gudstjeneste og deretter gå tilbake til plassene sine for å feire den lovende anledningen med sine kjære.

Olentzero
Jul i Hellas
Hedenske tradisjoner og julen
Julen Wreath
Hjemmelaget julepynt
Christmas Light Dekor
Julen Around The World
Christmas Tree
Christmas Vacation
Julen Candle Crafts
Christmas In Sibir

Leave a Reply