Christmas In Spania

Jula kommer med glede, lykke, fred og lystighet. En festival for å markere Jesu fødsel, er det feires på ulike tradisjonelle måter over hele verden. Festivalen er en stor religiøs ferie i Spania, feiret med mye fanfare og entusiasme. ‘Hogueras’ (bål) er en uvanlig juletradisjon fulgt i Spania. Det markerer overholdelse av vintersolverv, den korteste dagen i året og begynnelsen av vintersesongen. Andre vanlige tradisjoner inkluderer Nacimiento (nativity scener), dekorere juletrær og går til julemarkeder. Les videre for å vite om ulike andre spanske juletradisjoner og feiringer.

Julefeiringen i Spania
Frukt, blomster, marsipan og andre søtsaker, lys, dekorasjoner og håndlagde gaver er hovedpunktene i den spanske markedene, rundt juletider. Tiny olje lamper lyser, varmer vinduene når julaften stjerner er synlig på himmelen. På steder som Granada og Jaen, folk hoppe over bål for å beskytte seg mot sykdom. Jota, en spesiell jul dans utføres for mer enn hundre år nå, er en annen viktig ritual. Gitarer og kastanjetter kan også sees som spilles på dagen.

Spanjolene ære kua på julen, siden det antas at en ku pustet på Jesusbarnet for å holde ham varm, da Maria fødte ham. Jula i Spania begynner offisielt den 8. desember, for å markere festen for Marias uplettede unnfangelse. Jomfru Maria er Spanias viktigste skytshelgen og her er julen kjent som Navidad. Julaften er betegnet som ‘Nochebuena’ eller ‘The Good Night ». Den spanske Midnight Mass kalles “La Misa Del Gallo ‘(Massen av hane).

I Spania også, en overdådig måltid arrangert på julen Even. Julebord inkluderer delikatesser som Pavo Trufado de Navidad (Christmas Tyrkia med trøfler / sopp), kald skalldyr, oppskåret kjøtt, bakes besugo (Bream) med poteter, steke lam og pattegris. Hele måltidet er supplert med Spania utmerkede musserende vin, Cava. Desserter inkluderer turron (nougat laget av ristede søte mandler) og marsipan.

For spanjolene, er julen en tid for venner og familie å gjenforenes og fryder seg sammen. Siden forskjellige språk som snakkes i Spania, er Merry Christmas møtt som “Feliz Navidad” på spansk, ‘Bon Nadal’ i katalansk og ‘Bo Nadal “i galisisk. En av de viktigste attraksjonene i julen i Spania består av “El Gordo” (Fat One), et statlig lotteri, som er den største av sitt slag og verdensberømt.

Julen Resepsjon Aktiviteter
Julegaver til besteforeldre
Førkristen Alpine Tradisjoner
Julen Grinch
Julemanden
Julen dikt for barn
Julegave For Friends
Claus Cranberry Punch
Gamle julefeiringen
Julekrybber
Christmas In Sørøst-Europa

Leave a Reply