Christmas In Sørøst-Europa

Julen er en av de store festivalene i hele regionen i Sør Øst-Europa, sperring noen få land som Albania, Bosnia-Hercegovina. Festlighetene begynne den 6. desember. Men de faktiske feiringen starter på julaften, og fortsette i 2-3 dager. I den senere tid har juletre blitt en viktig funksjon i julen i Øst-Europa. Utveksling av gaver, fester og fester er også en del av det europeiske måte å feire den store festivalen. Les videre for å vite mer om julefeiringen og tradisjoner i Sørøst-Europa.

Julefeiringen i Sør Øst-Europa

Østerrike
I Østerrike markerer Feast of St Nicholas eller Heiliger Nikolaus, 6. desember, begynnelsen av julen. Barn blir spurt om deres gode og dårlige gjerninger. De som har skikket seg vel få søtsaker, leker, epler og nøtter. Gaver er lagt under treet og åpnet etter julaften middag. Chorale musikk spilles med musikalske instrumenter som er laget av messing. Carol sangere gå fra dør-til-dør, med flammende fakler og en krybbe. Den tradisjonelle julematen i Østerrike har bakt karpe. Kunstferdig dekorerte juletrær er et vanlig syn. Familier lys juletrær og synge julesanger, ønsker hverandre “Merry Christmas”.

Bulgaria
Julen er kjent som Koleda eller Rozhdestvo Hristovo i Bulgaria, som betyr fødsel av Jesus. Dyado Koleda er det lokale navnet Santa Claus. Julaften er viktigst for bulgarere og de feire anledningen entusiastisk. En overdådig fest er utarbeidet i husholdninger, på denne anledningen. Festlig måltid består av 12 retter, som er et symbol på de tolv månedene av året. Retter er meatless og annerledes oppskrifter som bønner, forskjellige typer nøtter, svisker, kaker og en tradisjonell kake som heter Banitza er forberedt. I det siste, ble middag spist sitter på bakken eller halm. Omfattende juledekorasjoner er også sett i den bulgarske husholdninger.

Hellas
The Christmas ferie i Hellas fortsetter fra 25 desember til 6 januar. Presenterer er plassert under juletreet, og de åpnes kun på juledag. På slutten av julen, unge gutter gå fra dør til dør og synger julesanger. De får behandler som tørket fiken, mandler, valnøtter, søtsaker eller små gaver i retur. Førti dager med faste er foretatt av kristne i Hellas, som er etterfulgt av en overdådig Christmas måltid på den siste dagen i fasten. Desserter som for eksempel kourabies og melomakarona er utarbeidet i husholdningene. I utgangspunktet var juletrærne ikke veldig populært, men i det siste tiåret, har deres popularitet økt til ganske grad.

Italia
I Italia er julen forbundet med familie, mat og moro. Selv om festlig italiensk mat varierer fra region til region, er det noen retter som er felles for alle husholdninger. Italienerne spiser ikke kjøtt på julaften, som mange andre land hvor festlig mat er meatless. La Befana, en slags heks, bringer gaver til barn, snarere enn den tradisjonelle Santa Claus. Gavene skal åpnes på morgenen første juledag eller etter lunsj. Delikatesser som crostini med leverpostei eller den klassiske tortellini i kylling lager, og brodo er på Christmas-menyen. Lo zampone, en svinelabb fylt med krydret kjøttdeig, eller il cotechino, en pølse laget av gris tarmen inneholder en lignende fylling, er svært populære Christmas retter i Nord-Italia.

Legend Of The Julestjernen
Julen julestrømpa Ideas
Jack Frost
Christmas In Skottland
Funny Christmas Songs
Legend Of Christmas Stocking
Julen leker for tenåringer
Yule Goat
Mikulas
Siste liten-Juleundersøkelse
Christmas In Italy

Leave a Reply