Christmas In Sørøst-Asia

I Sørøst-Asia har land som Filippinene, Indonesia, Vietnam og Thailand har sin rettferdige andel av kristne befolkningen. Kristne som bor i denne regionen feire jul i sin egen unike måte, låner mye fra sine egne skikker og tradisjoner. De mest identifiserte symboler av festivalen likevel forbli den samme som i de vestlige landene. Det er vanlig å syne rikt dekorerte julen hårlokk og tradisjonelle delikatesser i husholdningene. Les videre for å vite mer om juletradisjoner i Sørøst-Asia.

Julefeiringen i Sørøst-Asia

Filippinene
Filippinene er det eneste landet i Sørøst-Asia med kristendommen som sin viktigste religion. Her julefeiringen begynne ni dager før festivalen. En masse kjent som Misa de gallo er holdt, som markerer begynnelsen av festlige feiringer. En bibelsk historie om Kristi fødsel er lest på masse. Den Panunuluyan pageant er holdt i kveld, der et par er valgt til å vedta historien om Josef og Maria søker etter ly. Massen holdes hver time på julen, slik at maksimal folk kan delta på det. Gamle stamme skikker, som for eksempel serenading cumbancheros og vandre minstrels, er også observert.

Vietnam
I Vietnam er julen en av de fire viktigste festivalene. Mange vietnamesiske innfødte ble kristne konvertitter under den franske regelen og siden den gang er festlig anledning feiret med mye entusiasme i landet. Vietnamesisk delta på Midnight Mass på julaften. Etter messen er over, de kommer tilbake hjem og nyte julen supper. Kyllingsuppe, kalkun og pudding er de berømte mat. De andre tingene identifisert med julen, som Santa Claus og juletre, har også blitt populært med barn over tid. Barn forlate sine sko utenfor på julaften, håper at nissen vil forlate gaver til dem.

Thailand
I Thailand, julefestene er en annen fra den vestlige verden, som i desember 25 er ikke anerkjent som en ferie i landet. Kontorer, høyskoler og universiteter være åpen på julaften. Men folk feire festivalen med mye entusiasme. Barn kle seg i sterke farger og fancy kjoler og de fleste av skolene gjør dagen spesiell ved å arrangere ulike aktiviteter og spill. Premiene er også tildelt vinnerne. Barn er laget for å synge julesanger og julesanger. De kristne familier dekorere og pynte hjemmene sine, lage spesielle måltider og invitere gjester til middag. Drikking, spising og merrymaking kjennetegner festlige feiringer for kristne innbyggerne i Thailand.

Indonesia
I Indonesia, er julen en svært populær festival, som rundt 8% av indonesere er kristne. Noen muslimske geistlige har uttrykt angst over feiringen av en kristen festival i et overveiende muslimsk land. Imidlertid har entusiaster og troende fortsatte å feire festivalen siden lenge. Salg av kalkuner, tranebær saus, tropiske furutrær og andre julen godbiter i de vestlige-orienterte dagligvarekjedene i Indonesia er sett rundt jul. Det kristne fellesskap av Indonesia arrangerer også veldedighet funksjoner i julen. Store juletrær er også dekorert.

Julen Innendørs Dekor
Little Christmas
Julen Charity Gaveideer
Ded Moroz
Outdoor Juledekorasjoner
Heat Miser
Badalisc
Yule Lads
Perchta
Julen Oppskrifter
Christmas In Danmark

Leave a Reply