Christmas In Sør-Amerika

Glede og lykke er de to begrepene som beskriver julen over hele verden. Det samme gjelder for Sør-Amerika også. Her er høydepunktet av sesongen Crèche eller krybbe eller presepio. Begrepet presepio har sin opprinnelse fra det hebraiske ordet presepium, som representerer seng av halm som Jesus første sov i Betlehem. Siden julen i Sør-Amerika kommer i sommer, kan feiringen bli sett på gata. Brann sprakk, korps, skjermer og dans er høydepunktene. Spesielt er et juletre ikke populær i Sør-Amerika. Les videre for å finne Christmas skikker og tradisjoner følges i ulike søramerikanske land.

Julefeiringen i Sør-Amerika

Brasil
Julen står for en familie feiring i Brasil. Julenissen er mindre kjent, men julenissen er kjent som Papa Noel. En folk spille, Los Pastores (The Shepherds) er populært i Nord-Brasil. Julaften markerer den mest betydningsfulle dagen i sesongen. ‘Misa del Gallo’ (hane-messe) feires i kirkene. Kveldene blir opplyst av fyrverkeri i Brasilia, San Paulo og Rio de Janeiro. The Christmas supper omfatter kylling, kalkun, svinekjøtt, skinke, farget ris, grønnsaker og frukt, servert med øl.

Argentina
Den mangfoldige kulturen i Argentina gir måte å feire julen i mangfoldige stiler. Folk hilser ‘Feliz Navidad! (Merry Christmas) til hverandre. Blomster, lys, lys og pyntegjenstander brukes til å dekorere hjemmene. Gaver, banketter, piknik, fyrverkeri, kaker og champagne kan ofte sees her. Belysning Globos, tent fargerike ballonger fra innsiden, i himmelen er en tradisjon å bli beundret. Den julebord består av stekt kalkun, stekt svinekjøtt, utstoppa tomater, kjøttdeig paier, brød og puddinger. Ninos envuettas, laget av biff kutt i firkantede biter av tre inches, og fylt med kjøttdeig, løk, hardkokte egg og krydder er en varm delikatesse.

Venezuela
Jul i Venezuela kommer med glede, moro og festlighet. Familier presentere sine respektive pesebres dvs. spesielt og vakkert designet julekrybbe, den 16. desember. Skikken med å delta på carol tjenester i løpet av julen er fortsatt fulgt i Venezuela. Brann sprakk og bjeller brukes til å vekke folk på julaften morgen. Nochebuena de Navidad er den siste masse på julaften, etter som folk hengi seg i deilige delikatesser tilberedt hjemme. Barn venter på sine gaver og gaver til å være brakt av El Nino Jesus (Baby Jesus).

Mexico
Mexico deler sine juletradisjoner med de av Spania. Forberedelser for dagen begynner så mange som ni dager i forveien. La Posada, en religiøs prosesjon som innebærer re-vedta av jakten på ly av Josef og Maria, er den viktigste høydepunkt på festivalen. En piñata part er også organisert, spesielt for barn og voksne også nyte loven. Middagen består av bunuelos, tamales og atole eller champurrado. Jul i Mexico feires til 2. februar.

Chile
Jul i Chile kommer som en reunion for venner, slektninger og barn. De chilenske katolikker observere Novena, ni dager med bønn og faster, før festivalen. På grunn av skorsteiner i Chile, er Santa Claus kortere i størrelse og er oppkalt Viejito Pascuero eller Old Man julen. ‘Pesebre’ dvs. små Leirfigurene legges under juletreet. Folk hilser hverandre ved å si Feliz Navidad y un Prospero Anc Nuevo, som betyr riktig god jul og et svært fremgangsrikt nytt år.

Christmas Village Dekor Theme
Julehilsener
Christmas Shopping For Kids
Korte julen Poems
Juletre Storage
Julen Yard Dekorasjoner
Personlig julestrømper
Christmas Vacation
Julen Hangings
Gryla
Romantiske fine julegaver

Leave a Reply