Christmas In Polen

Å være en stor grad katolsk land, har Polen julen som en veldig travel og opptatt dag. Det er en stor årlig feiring i landet, mye som i resten av den vestlige verden. Mens julebord er ikke veldig utbredt i Polen, er festivalen etterlengtede for og feiret med en stor moro og entusiasme. Spesielle masser og gudstjenester holdes på denne dagen og polske folk feire julen i en religiøs måte. Dekorasjoner og diverse kulinariske herligheter er mest identifisert med julefeiringen i landet. Les videre for å vite mer om polske juletradisjoner.

Julefeiringen i Polen
Advent (en sesong av den kristne kirke) er begynnelsen av kristen tid i Polen. I løpet av tiden i advent er spesielle oppgaver utføres av polske mennesker, inkludert forberede julen piernik (Gingerbread) og dekorere sine hjem. Piernik er bakt i fancy figurer som hjerter, dyr og St. Nicholas tall. Hjemmelaget stjerner og dekorerte eggeskall er den tradisjonelle formen for dekorasjoner i polske husholdninger. Lit juletrær pryder de fleste offentlige områder, kirker og hjem. Shiny epler, valnøtter, innpakket sjokolade former, munnblåst glass baubles, og mange hjemmelagde smykker og lys brukes til å dekorere trærne. Noen ganger er trærne stående til 2. februar som er den festdag for St. Mary of the Candle of Lightning.

Julaften er en dag for både faste og fest i Polen. Det polske folk observere en rask til utseendet på den første stjernen, som er når festen begynner. Den første stjernen har blitt kjærlig fått navnet “lille stjerne” (Gwiazdka), til minne om Betlehemsstjernen. Folk begynner gorging på mat øyeblikket den første stjernen vises på himmelen. Den julebord er meatless og etterfølges av en utveksling av gaver mellom familiemedlemmer. Mostly, familier i nabolaget forene for den mye etterlengtede julen supper. Selv gave å gi er en viktig julen ritual, er mer vekt på å lage spesielle delikatesser og dekorasjoner.

Tolv retter er forberedt på julen, for å symbolisere de 12 apostlene. Et ulikt antall retter (vanligvis fem, syv eller ni) kan også være forberedt på lykke. Valmue frø kake, bete suppe, sviske dumplings, karpe, fylt pierogi med surkål og sopp, ulike fisk og salat retter, sild og nudler med valmuefrø er de populære polske julen retter. De som feirer jul på en mer tradisjonell måte å styre klar av ikke-vegetarisk mat. Kompott av tørr frukt er også arrangert for. Måltidet begynner med den tradisjonelle oplatek, et stykke brød med en hellig bilde kornet på overflaten. Oplatek antas å være mer symbolsk for polske folk enn ekte mat, på julen.

Pere Fouettard
Top Ten fine julegaver 2012
Christmas Cake Oppskrift
Christmas In Østerrike
Baby Jesus Theft
Hvordan kjøpe juletre
Christmas Crackers
Julen Wedding Flowers
Julestrømper
Julesanger
Christmas Shopping For Husband

Leave a Reply