Christmas In Mellom-Amerika

Julen er en av de viktigste festivalene i Mellom-Amerika og feires med religiøs glød og begeistring. Dager før selve celebratory dag, butikker, gater og hus begynner summende med julen feber. Det er lystighet overalt. Folk satt på de beste kapper og kjole i stil, velkommen den kommende festivalen. Juletrær og manger scener blir sett overalt, rett fra kirker til offentlige områder. Hvert land i Mellom-Amerika feirer Kristi fødsel i en unik og særegen måte. I det følgende linjer, vi har gitt informasjon om julefeiringen i forskjellige land i Mellom-Amerika.

Julefeiringen i Mellom-Amerika

Costa Rica
Vibrancy og livslysten dominerer scenario i Costa Rica, i julen. Hele landet ser ut til å være innhyllet i religiøs glød. Nesten tre uker før ankomsten av julen, er veier, butikker og hus vakkert dekorert. Nesten hvert hjørne av Costa Rica fremover et juletre som er pyntet med en rekke blanke gjenstander. Bortsett fra dette, er det en ‘Portal’ på hver menighet, som representerer Jesu fødsel, med figurene av Maria, Josef, Melchor, Gaspar og Baltazar, okse og muldyr. En av de unike delene av julefeiring i Costa Rica er at det ikke er julenissen som bringer gaven. I stedet er gaver brakt av Baby Jesus, natten før jul kalt la Noche Buena, mens de sover. Overdådige middager også følge julaften feiringer, hvori ‘tamal’ gjort.

Nicaragua
I Nicaragua er julen feiret den 24. desember, i stedet for 25. desember. Feiringer starter fra 6. dag av desember. På neste dag, er La Purisima eller Immaculate Conception av Jomfru Maria feiret. På denne dagen, de unge i landet synger hellige salmer, i lovprisning av jomfru Maria. I de følgende ukene, folket i Nicaragua sole seg i festlig feber, kjøpe stearinlys, bilder av Fødselskirken, gaver, små Nativity figurer, leker, blomsterbuketter og ulike typer matvarer. Hele desember måned markerer ytterste religiøs fest, som fantastiske fyrverkeri og ærefrykt slående innredning styrer stedet. Men faktisk Feiringen begynner på desember 16, med resultatene av losji vanskeligheter Maria og Josef. Rett til julaften, er bønner holdes hver kveld, som etterfølges av forfriskninger og sang av julesanger. Kort sagt, utsmykning av huset, overdådige middager, forseggjorte parader og lystighet regler landets av Nicaragua på julen.

Guatemala
I Guatemala er julen feiret på tradisjonelt vis, og blander Mayan kultur med spansk Christian religiøs filosofi. Ideelt sett er det festival av julen utført av samfunnet i form av prosesjoner og novenaer. Forseggjort prosesjoner dominerer jula, med flere religiøse statuer. Et bilde av en hvit skjeggete bilde representerer Gud kan sees ved slutten av parade. Prosesjonen er ledsaget av høyt trommerytmer og fyrverkeri. På julaften er Jesusbarnet lagt til prosesjoner. De fleste av kirkene og offentlige arenaer skjerm manger scene, kjent som Nacimientos på lokalt språk. Midnight Mass, kjent som Misa de gallo eller Masse av Rooster, markerer slutten på festivalen. Tradisjonen med å ha et juletre i huset ble introdusert i Guatemala av de tyske innvandrere.

Legend of Drummer Boy
Julen I Øst-Asia
Making Christmas Wreath
Christmas Shopping For Women
Jul i Portugal
Julaften Midnight Mass
Christmas In Sør-Amerika
Christmas Shopping For Husband
Julen dikt for barn
Julen Hangings
Christmas Light Dekor

Leave a Reply