Christmas In Irland

Julen feires med stor iver og entusiasme over hele Irland. Feiringen starter fra julaften og pågår til Epiphany Feast, som holdes den 6. januar. Epiphany er observert som “Little Christmas” i Irland. På julaften, alle de utvidede medlemmer av den romersk katolske familier som bor i Irland montere sammen for Midnight Mass Folk plasser tente stearinlys på sine vinduer, for å symbolisere gjestfrihet Maria og Josef. De vanligvis lyse rødt fargede lys og ta vare å dekorere dem med sprigs av kristtorn. Det er flere andre tradisjoner knyttet til julefeiringen i Irland, har gitt i detalj nedenfor.

Julefeiringen i Irland
På julaften, irske folk holde døren i huset deres åpne. De tror at ved å gjøre det, de er innbydende foreldre Herre Jesus til sine hjem. De kan også holde brød og melk for dem. Løpet av julen, irske folk ønske hverandre ved å si “Nollaig Shona Dhuit”, som betyr “Merry Christmas”. Til i dag, i mange deler av bygde-Irland, folk følger tradisjonen med whitewashing sine uthus og butikker. Denne skikken er tilknyttet det tilpassede fulgt lenge før kristendommen. I 4000 f.Kr., de gamle Mesopotamians brukes til å rense sine hjem og feie gatene, for å bistå Gud i sin kamp mot krefter kaos.

Per Central European lore, sjekker guddom Frigg terskelen til hvert enkelt hjem på julaften, for å forsikre seg om at det er rent. Det antas at fra denne skikken kom skikken med å sette friske gardiner, puter og spesielle Christmas bedcover og selv hvitvasking av huset i julen. Dekorasjoner er en annen viktig del av julefeiringen. Mennesker dekorere sine peishyller med blomster som kristtorn og flere dekorative ornamenter. Som noen andre deler av verden, de henger mistelteinen i en døråpning og kysse under den. De pynter juletreet med alle ornamenter, lightings, bånd og glitrende stjerner.

I Irland er julen en anledning for familiemedlemmer å komme sammen og nyte en storslått fest. Irske familier forberede spesiell jul kake for festivalen. De viktigste retter av julemiddagen i Irland er kalkun, skinke og tranebær saus. De har også forberede krydret oksekjøtt, kjøttdeig paier og har med brandy og rum saus. Puddinger og mince pies også danne en del av festen. Faktisk er puddinger laget til jul, nyttår, samt for Twelfth Night. Irske kvinner også forberede et frø kake for hvert medlem av familien. Folk utveksler gaver på denne høytidelige anledning og hele atmosfære ladet med festlighet.

Top Ten fine julegaver 2012
Chrismukkah
Julefarger
Christmas Songs For Kids
Badalisc
Julen I Øst-Asia
Julegaver til kvinner
Siste Minute julehandelen
Juletre Tradisjon
Personlig julestrømper
Saint Nicholas

Leave a Reply