Christmas In Finland

I Finland er julen feiret fra 24 til 26 desember. Det er en stor festival av landet og folk feire det på en stor skala. Pr det finske folket, lever Santa Claus i Korvatunturi (Lapland), som ligger i den nordlige delen av landet. Snakker om andre juletradisjoner i Finland, begynner de mye før den faktiske datoen for festivalen. Første advent dvs. første søndag i desember markerer begynnelsen på jula. Fra første advent, mennesker, særlig barn, opprettholde adventskalender, hvor de holder kontroll komme julen. Nesten en måned før jul, shopping for juletre, begynner gaver og pyntegjenstander. Det finnes flere julen skikker og tradisjoner i Finland, som har blitt oppført nedenfor.

Julefeiringen i Finland
Dagen før jul, folk rense sine hjem og forberede spesielle retter for festivalen. De kuttet blant grantrærne og ta det til hjemme, ved sleder. De dekorere edelgran vakkert, ved hjelp av flere dekorative ornamenter. Finske folket har en tradisjon for å knytte en bunke med korn, såvarer og mutter på polet. Disse tingene er plassert i hagen, for fuglene å spise dem. Bøndene passe på at de får spist av fugler og da bare har de sin egen middag. På julen, er gatene i Finland innredet og hele landet synes å svinge i feiringen humør. Man kan selv finne gaten belyst med de elektriske lyspærer og neonlys, sammen med gigantiske barskog pines.

På julaften vil si 24 desember Finish folk forberede et overdådig måltid. Deres viktigste tradisjonelle parabolen for dagen er kokt torsk, servert Snøhvit hvitt og luftig. De har også stekt fersk skinke og grønnsaker og stek pattegris. Noen av sine andre spesielle retter er kinkku (skinke), riisipuuro (risgrøt), piparkakut (ingefær brød informasjonskapsler), kalja (Christmas brygge), joulupulla (flettet søt hvit flette), porkkanalaatikko (gulrot gryte), lantuulaatikko (kålrot gryte) og joulutortut (kringle med kokte svisker). De bruker plommer i tradisjonelle desserter, som er en integrert del av julebord. I Finland, folk begynner sin julemiddag etter å ha sett den første stjernen på himmelen, som serveres 17:00-19:00.

Finske mennesker besøker de berømte dampbad, like før begynnelsen av julen festligheter. De har også tent lys på juletreet og pynte den med papir flagg, glitter, frukt og godteri. En annen populær tradisjon forbundet med finske julefeiringen er sang av julesanger. Noen av de populære julesanger i Finland er Holy Night, Jingle Bells, Angels Vi har hørt på høy, Du Joyfyl Day, Tannenbaum, og Adeste Fideles. Kirkens tjenestene begynner så tidlig som seks om morgenen, på dagen av julen. Folk utveksler gaver og kort på festivalen og ønsker hverandre ved å si ‘Hyvää Joulua’, som betyr Merry Christmas.

Hjemmelaget Christmas midtpunktet
Easy Julen Recipes For Kids
Renessanse julen
Julen Dyr
Julegaver til Little Boys
Julen Mocktails
Julen julestrømpa Ideas
Grinch
Pere Fouettard
Yule Lads
Juletre Storage

Leave a Reply