Christmas In Etiopia

Etiopia er en av de gamle landene i verden. Til i dag, folk i Etiopia følger gamle julianske kalenderen. Selv Julen feires som per kalender og faller den 7. januar hvert år. Her er julen feiret i navnet Ganna. Folk besøker kirken på denne høytidelige anledningen. Anledningen feires på en stor stil, både i gamle og moderne kirker. Selv deltar kirke, menn og kvinner sitter hver for seg. I moderne kirker i Etiopia, får koret sammen i den ytre sirkelen. Hver person som kommer inn i kirken er gitt et stearinlys. Forsamlingen holder flimrende lys og gå rundt Kirken tre ganger i en høytidelig prosesjon. Etter prosesjonen, samler de seg i en annen sirkel, til å stå for den lange masse. De bo for massen så lenge som tre timer. Den helligste plass i Kirken er midtsirkelen hvor presten serverer nattverden. Les videre for å utforske mer om etiopiske juletradisjoner.

Julefeiringen i Etiopia
Folk i Etiopia faster på dagen før Ganna. Ved daggry, kle de opp i hvit drakt. De fleste av dem bærer tradisjonelle Samma, som er en tynn hvit stropp peiling lyse fargestriper tvers endene. Stilen på seg humbug er mye lik iført toga. Men etiopierne som bor i byen kledd i hvitt Western drakt. Rundt 4 am på neste dag, samles folk for tidlig masse. Om natten, de forblir ute og holde chanting og bønn hele. I morgen, kan man se en fargerik prosesjon fortsetter fra byen til den nærliggende bakketopp. Prosesjonen ledes av tre unge menn med pisk, som sørger for at alle følger i en linje.

Etter prosesjonen når bakketoppen, er bønnene gjennomført og deretter prestene velsigner brødet og vinen. Deretter er det skikk fordelingen av det velsignede brødet og vinen blant de tilstedeværende i prosesjon. Som alle andre land, har Etiopia også tradisjonelle retter av sine egne. Noen av de konvensjonelle retter tilberedt og relished på denne høytidelige anledningen er Injera og en krydret kylling lapskaus. Injera er en surdeig pannekake og det ser ut som brød. Det blir servert sammen med Doro Wat. Kylling stuing serveres i dekorative kurver, som er en spesialitet av sted. I motsetning til de fleste deler av verden, folk i Etiopia ikke har gave utveksling som en integrert del av festivalen. Men barn får klær i festivalen, som er deres gave for anledningen.

Etiopiske folk danse og spille spill på julen. Det tradisjonelle spillet spilt av mennene er kjent som Ganna. Dette spillet er mer eller mindre som hockey og spilles med en buet pinne og en runde tre ball. Storslått fest er også organisert på dagen, med de tradisjonelle retter. Alle de nære og kjære er invitert til festen. Festivalen er en ideell anledning for familie og venner til å komme sammen og tilbringe minneverdig tid med hverandre. 19. januar dvs. tolv dager etter Ganna, er en tre-dagers feiring observert i Etiopia, under navnet Timkat. Ment for minne om dåp, innebærer det en prosesjon av barn til kirken, iført kronene og robes i kirke ungdomsgruppe de tilhører. På den annen side, de voksne bære Samma og prestene er kledd opp i røde og hvite drakter.

Vintage Christmas Tree Dekorasjoner
Julepresanger til tenåringer
Julegaver til kjæresten
Julen Quotes
Julen Candy Cane Dekor
Legend of Rudolph
Julen Trivia
Julen Resepsjon Aktiviteter
Christmas Shopping For mamma
Julen Frivillig
Kunstig juletre

Leave a Reply